ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μίνι υποβρύχιο διάσωσης από τη Βρετανία θα προμηθευτεί η Ν. Κορέα

Μίνι υποβρύχιο διάσωσης από τη Βρετανία θα προμηθευτεί η Ν. Κορέα

Το Ναυτικό της Νοτίου Κορέας θα προμηθευτεί ένα μικρό υποβρύχιο διάσωσης από τη βρετανική James Fisher Defence, αξίας 19,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σκάφος που ονομάζεται DSAR-5 αποτελεί σχεδίαση βασισμένη στο LR-5 που ήδη αξιοποιείται επιχειρησιακά από το Βρετανικό Ναυτικό (Royal Navy). Η βρετανική εταιρεία βάσει του συμβολαίου που έχει υπογραφεί θα αναλάβει την εκπαίδευση των πληρωμάτων που θα επανδρώνουν το νέο σκάφος, καθώς και των τεχνικών όλων των ειδικοτήτων που θα αναλάβουν την συντήρησή του. Σημειώνεται ότι το Ναυτικό της Νοτίου Κορέας έχει μακροχρόνια συνεργασία με την James Fisher Defence, καθώς χρησιμοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια ένα υποβρύχιο σκάφος διάσωσης τύπου LR-5K εκτοπίσματος 21,4 τόνων, που παρέχει την δυνατότητα διάσωσης μέχρι 10 ατόμων. Το νέο σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 16 διασωθέντες.  Ας σημειωθεί ότι η θυγατρική της James Fisher Defence, Rumic Limited, επιχειρεί για λογαριασμό του Royal Navy τη Βρετανική Υπηρεσία Διάσωσης Υποβρυχίων από το Renfrew της Γλασκώβης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.