ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα ρομποτικά συστήματα Cutlass για τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις

Νέα ρομποτικά συστήματα Cutlass για τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις

Η θυγατρική της Northrop-Grumman στη Βρετανία, Remotec UK Ltd. σε συνεργασία με την QinetiQ επιλέχθηκε από το βρετανικό υπουργείο άμυνας στις 28 του περασμένου Δεκεμβρίου, ως ο κύριος ανάδοχος της δεύτερης φάσης του προγράμματος Cutlass.

Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο ρομποτικό όχημα με το οποίο θα εφοδιαστούν οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις και κυρίως ο Βρετανικός Στρατός και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών κάθε μορφής, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Οι παραδόσεις του νέου οχήματος θα ξεκινήσουν μέσα στο 2010 και η ένταξή του σε υπηρεσία αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα τις δυνατότητες του Βρετανικού Στρατού στον τομέα της εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών στρατιωτικών προδιαγραφών ή αυτοσχέδιων συστημάτων. Σημειώνεται ότι το νέο όχημα θα είναι σπονδυλωτής κατασκευής, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε τμήμα του θα μπορεί να αντικαθίσταται σε μονάδες πρώτης γραμμής, αλλά και ότι σε συνδυασμό με τους έξι τροχούς με το οποίο θα είναι εφοδιασμένο, θα μπορεί να επιχειρεί ακόμη και σε ανώμαλα εδάφη. Ενδεικτικό της τεχνολογίας που ενσωματώνει το νέο όχημα είναι το ότι ο βραχίονας χειρισμού και απομάκρυνσης εκρηκτικών μηχανισμών που χρησιμοποιεί έχει εννέα βαθμούς ελευθερίας! Η Northrop-Grumman έχει μέχρι σήμερα κατασκευάσει χιλιάδες ρομποτικά συστήματα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. 2.000 από αυτά εξακολουθούν να βρίσκονται σε υπηρεσία σε όλο τον κόσμο. Το ρομποτικό σύστημα Cutlass θα αντικαταστήσει τα ρομποτικά οχήματα τύπου Whellbarrow στις τάξεις του Βρετανικού Στρατού, τα οποία εντάχθηκαν σε υπηρεσία πριν από δέκα χρόνια. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.