3.000 νεκροί Αμερικανοί στρατιωτικοί στο Ιράκ

3.000 νεκροί Αμερικανοί στρατιωτικοί στο Ιράκ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Voice of America, o αριθμός των Αμερικανών στρατιωτικών που έχουν φονευθεί στο Ιράκ, ανήλθε πρόσφατα σε 3.000.

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου δύο ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Βαγδάτη. Ο πρώτος από βομβιστική ενέργεια και ο δεύτερος από πυρά όπλων μικρού διαμετρήματος. Με βάση ανακοίνωση του πρακτορείου Associated Press, η απώλεια των δύο αυτών στρατιωτών, ανέβασε το νούμερο των νεκρών Αμερικανών στρατιωτικών στο Ιράκ στους 3.000, από την ημέρα της έναρξης της επιχείρησης Iraqi Freedom, τον Μάρτιο του 2003. Το αμερικανικό υπουργείο άμυνας επιβεβαιώνει το σύνολο σχεδόν των θανάτων αυτών και προετοιμάζεται για την εφαρμογή νέων σχεδίων με στόχο τον περιορισμό της βίας στο Ιράκ. Αυτό άλλωστε ανακοινώθηκε πρόσφατα και από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο Τζώρτζ Μπούς, χωρίς όμως να δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ακριβώς οι Αμερικανοί σκοπεύουν να επιβάλλουν την τάξη στην κατεστραμμένη Μεσανατολική χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.