ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για την εκτόξευση και τέταρτου αναγνωριστικού δορυφόρου

Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για την εκτόξευση και τέταρτου αναγνωριστικού δορυφόρου

Το ιαπωνικό υπουργείο άμυνας με πρόσφατη ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι πρόκειται να προβεί στην εκτόξευση του τέταρτου ιαπωνικού αναγνωριστικού δορυφόρου (IGS-Information Gathering Satellite).

To πρόγραμμα ανάπτυξης και κατασκευής αναγνωριστικών δορυφόρων στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ξεκίνησε το 1998, μετά από τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από την Βόρεια Κορέα τη χρονιά εκείνη. Συνεχίζεται δε μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι η τελευταία δεν έχει εγκαταλείψει ή περιορίσει την κατασκευή νέων πυρηνικών όπλων, με αποτέλεσμα να θεωρείται σημαντική απειλή για την περιοχή της νοτιοανατολικής και ανατολικής Ασίας. Και οι τρεις προηγούμενοι αναγνωριστικοί δορυφόροι της Ιαπωνίας εκτοξεύτηκαν και τέθηκαν σε τροχιά με την χρήση του ιαπωνικού πύραυλου-φορέα Η-IIΑ, από το κέντρο διαστημικών εκτοξεύσεων Tanegashima κοντά στην πόλη Kagoshima που βρίσκεται 985 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο. Οι τρεις πρώτοι αναγνωριστικοί ιαπωνικοί δορυφόροι ήταν οι IGS-1A, IGS-1B και IGS-3A. Οι δύο πρώτοι εκτοξεύτηκαν και τοποθετήθηκαν σε τροχιά το Μάρτιο του 2003. Οκτώ μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου ο πύραυλος-φορέας που μετέφερε τους IGS-2A και IGS-2B παρουσίασε σημαντικό πρόβλημα κατά την πτήση του, οπότε χρειάστηκε να καταστραφεί στον αέρα και το πρόγραμμα υπέστη σοβαρές καθυστερήσεις και οικονομικές επιβαρύνσεις. Η εκτόξευση του τρίτου δορυφόρου, του IGS-3A, πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.