Αποστολή πρόσθετων στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Ιράκ

Αποστολή πρόσθετων στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Ιράκ

Κατέφθασαν στις 15 Ιανουαρίου 2007, στην πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη τα πρώτα νέα αμερικανικά στρατεύματα που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας στην αποκατάσταση της τάξης. 

Ούτε ο αριθμός όμως του προσωπικού ούτε οι μονάδες στις οποίες ανήκει ανακοινώθηκαν. Η αποστολή των νέων, πρόσθετων αμερικανικών στρατευμάτων έγινε μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση Μπους σχετικά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ιράκ και τις εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις του Αμερικανού προέδρου για την άμεση λήψη νέων αποτελεσματικότερων μέτρων επιβολής του νόμου και της τάξης στην μεσανατολική χώρα. Βασικός στόχος της αποστολής νέων πρόσθετων δυνάμεων στο Ιράκ, είναι η επιβολή της τάξης στην πρωτεύουσα της χώρας Βαγδάτη. Το αμερικανικό υπουργείο άμυνας θεωρεί ότι μία τέτοια εξέλιξη θα έχει καταλυτικό ρόλο και στην επιβολή του νόμου σε ολόκληρη τη χώρα. Με βάση ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου άμυνας επίσης οι ιρακινές δυνάμεις θα είναι αυτές που θα έχουν την ευθύνη της σχεδίασης των επιχειρήσεων και της κατανομής δυνάμεων, ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να παραμένουν υπό αμερικανική διοίκηση.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.