ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για να κρίνει τους αρχηγούς

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για να κρίνει τους αρχηγούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του DefenceNET συγκαλείται αύριο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο τις κρίσεις των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και τη μετεξέλιξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί στα περίπτερα και τις σημερινές ενδείξεις φαίνεται πως παραμένει στη θέση του για ένα επιπλέον έτος ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ) ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) στρατηγός Δημήτριος Γράψας. Στην περίπτωση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) ο αντιναύαρχος Δημήτριος Γούσης θα παραμείνει στη θέση εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί, καθώς η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ είναι απολύτως ικανοποιημένη από το έργο του. Στην περίπτωση του αρχηγού Στόλου αντιναυάρχου Περικλή Λιαπάκη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να αντικατασταθεί από το διοικητή της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) αντιναύαρχο Νικόλαο Σπηλιανάκη. Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Αυλωνίτης που έχει ολοκληρώσει την θητεία του, φέρεται να αποστρατεύεται. Ως επικρατέστεροι διάδοχοί του φέρονται ο αρχηγός του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο υπαρχηγός ΓΕΑ υποπτέραρχος Θεολόγος Συμεωνίδης. Πληροφορίες κυβερνητικών κύκλων, ωστόσο, αναφέρουν ότι εξετάζεται και λύση παρόμοια με αυτή που είχε υιοθετηθεί στο Πολεμικό Ναυτικό στις προηγούμενες κρίσεις με την παράκαμψη των τότε βασικών διεκδικητών αντιναυάρχων Τζαβάρα και Κοροβέση που αλληλοεξουδετερώθηκαν. Στην περίπτωση αυτή το τοπίο αλλάζει άρδην και σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να ευνοούνται ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιπτέραρχος Μαργαρίτης Μουζάς και ο υποπτέραρχος Μιχαήλ Παπαδόπουλος διοικητής στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.