ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Fincantieri αναλαμβάνει την ναυπήγηση τεσσάρων νέων τουρκικών περιπολικών σκαφών

Η Fincantieri αναλαμβάνει την ναυπήγηση τεσσάρων νέων τουρκικών περιπολικών σκαφών

Ο ιταλικός όμιλος Fincantieri ανακοίνωσε στις 22 Ιανουαρίου ότι επελέγη από τη τουρκική γραμματεία αμυντικής βιομηχανίας (SSM) για τη ναυπήγηση τεσσάρων νέων περιπολικών σκαφών ανοικτής θάλασσας για λογαριασμό της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Η ναυπήγηση των τεσσάρων σκαφών που θα είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα σκάφη κλάσης Sirio του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, θα γίνει σε συνεργασία με τα τουρκικά ναυπηγεία RMK της Κωνσταντινούπολης. Η συμμετοχή του ομίλου Fincantieri στο πρόγραμμα ναυπήγησης των τεσσάρων νέων σκαφών περιλαμβάνει την διεξαγωγή εργασιών και την παράδοση υλικού συνολικής αξίας 110 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες θα επικεντρωθούν κυρίως στην παράδοση μηχανολογικών σχεδίων, την επίβλεψη εργασιών από το τουρκικό ναυπηγείο, ενώ σε ότι αφορά την παράδοση υλικού, ο ιταλικός όμιλος θα αναλάβει την σε συγκεκριμένο χρόνο παράδοση συστημάτων σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης και διαχείρισης ανταλλακτικών για ορισμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, οι Ιταλοί έχουν μέσω της συμφωνίας που υπεγράφη για την ευθύνη μεταφορά τεχνογνωσίας στα τουρκικά ναυπηγεία. Ο όμιλος Fincantieri πέρα από την καλύτερη οικονομική προσφορά σε συνδυασμό με τη μεταφορά τεχνογνωσίας, αναδείχθηκε νικητής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα λόγω του δικαιώματος που παραχώρησε στα τουρκικά ναυπηγία για πώληση τέτοιων σκαφών σε άλλες χώρες. Τα νέα τουρκικά περιπολικά σκάφη θα έχουν μήκος 88,40 μέτρων, εκτόπισμα 1.700 τόνων με πλήρες φορτίο, μέγιστη ταχύτητα πλεύσης 22 κόμβων και ακτίνα 3.000 ναυτικών μιλίων με ταχύτητα πλεύσης 15 κόμβων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.