Απορρόφηση των ναυτικών δραστηριοτήτων της Thales Γαλλίας από τη DCN

Απορρόφηση των ναυτικών δραστηριοτήτων της Thales Γαλλίας από τη DCN

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη στον χώρο της ναυτικής αμυντικής βιομηχανίας, με προεκτάσεις σε ότι αφορά τη μελλοντική εξέλιξη των εταιρικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στον τομέα, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώθηκε στις 30 Ιανουαρίου στη Γαλλία.

Το υπουργείο άμυνας της χώρας, το υπουργείο οικονομίας, οικονομικών και βιομηχανίας, η DCN και η Thales υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας η DCN αποκτά το σύνολο των δραστηριοτήτων της τελευταίας στον τομέα των ναυτικών αμυντικών συστημάτων στη Γαλλία, πλην του τμήματος ναυτικών συστημάτων, και γίνεται έτσι ο μοναδικός μέτοχος της Armaris. Επίσης, βάσει της ίδιας συμφωνίας η Thales αποκτά το 25% των μετοχών της DCN, με το υπόλοιπο 75% να παραμένει στο γαλλικό κράτος. Η Thales δε, διατηρεί το δικαίωμα αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου στην DCN κατά 10% ακόμη μέσα στα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να φτάσει να κατέχει το 35% της εταιρείας αυτής. Η υπογραφή της συμφωνίας ήρθε ως εξέλιξη διαδικασίας διαπραγματεύσεων η οποία είχε ξεκινήσει επίσημα στις 15 Δεκεμβρίου του 2005, όταν η Γαλλίδα υπουργός άμυνας Michele Alliot-Marie, o υπουργός οικονομίας, οικονομικών και βιομηχανίας Thierry Breton και εκπρόσωποι των DCN και Thales, υπέγραψαν κοινή δήλωση συνεργασίας προς την κατεύθυνση αυτή. Η διαδικασία της απορρόφησης των δραστηριοτήτων της Thales από την DCN θα περάσει στην φάση της υλοποίησής της μέσα σε λίγες εβδομάδες, αφού δοθεί το πράσινο φως από καθαρά νομικής πλευράς, καλύπτοντας την συμφωνία σε ότι αφορά τις νομοθεσίες και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί συγχωνεύσεων και συνεργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.