ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Lockheed Martin υπογράφει συμβόλαιο για την παράδοση HIMARS

Η Lockheed Martin υπογράφει συμβόλαιο για την παράδοση HIMARS

H Lockheed Martin ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου με το αμερικανικό υπουργείο άμυνας για την κατασκευή και παράδοση 60 αυτοκινούμενων συστημάτων εκτόξευσης ρουκετών πυροβολικού (HIMARS-High Mobility Rocket Systems).

Συγκεκριμένα το ύψους 166 εκατ. δολαρίων συμβόλαιο αφορά την παράδοση 44 συστημάτων HIMARS στον Αμερικανικό στρατό και επιπλέον 16 στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Με βάση το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων, το σύνολο των HIMARS θα έχει παραδοθεί και στους δύο χρήστες σε δύο χρόνια από σήμερα, δηλαδή μέχρι τον Φεβρουάριο του 2009. Σημειώνεται ότι το σύστημα HIMARS μπορεί να αξιοποιήσει όλους τους τύπους ρουκετών του MLRS, συμπεριλαμβανομένων και των κατευθυνόμενων ρουκετών GMLRS αλλά και των πυραύλων ATACMS, ενώ μπορεί να μεταφερθεί από αεροσκάφη C-130 Hercules σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα σε οποιοδήποτε θέατρο επιχειρήσεων. Μπορεί να προσβάλει δε στόχους με πολύ μεγάλη ακρίβεια και ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι η μεγάλη ισχύς πυρός που μπορεί να συγκεντρώσει. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το σύστημα ελέγχου πυρός, τα ηλεκτρονικά και τα συστήματα επικοινωνιών του HIMARS είναι απόλυτα συμβατά και εναλλάξιμα με τα αντίστοιχα των εκτοξευτών Μ270Α1 MLRS, οπότε τα πληρώματα των δυο συστημάτων δεν χρειάζεται να περάσουν από ξεχωριστή διαδικασία εκπαίδευσης για το καθένα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.