ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ινδία και Ρωσία εξετάζουν την ανάπτυξη νέου υπέρ-υπερηχητικού πυραύλου cruise

Ινδία και Ρωσία εξετάζουν την ανάπτυξη νέου υπέρ-υπερηχητικού πυραύλου cruise

Πληροφορίες από ινδικές κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Ινδία και η Ρωσία βρίσκονται πλέον επίσημα στο στάδιο των αρχικών διαπραγματεύσεων με στόχο την έναρξη της ανάπτυξης ενός νέου πυραύλου cruise.

Ο νέος πύραυλος σχεδιαστικά θα βασίζεται στον υπερηχητικό Brahmos, αλλά θα έχει ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις ταχύτητας και εμβέλειας. Με βάση όσα αναφέρουν οι πληροφορίες αυτές, η νέα ινδο-ρωσική συνεργασία εξετάζεται με δεδομένο το ενδεχόμενο ανάπτυξης πυραύλων του ίδιου είδους, αλλά με καλύτερες επιδόσεις από άλλες χώρες. Έτσι, με πρόθεση να προλάβουν τον ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο οι δύο χώρες σε πρώτη φάση έχουν αποφασίσει την ανάπτυξη βελτιωμένων εκδόσεων του Brahmos, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να προσβάλουν επίγειους και θαλάσσιους στόχους με ακρίβεια μικρότερη του μέτρου (!), θα έχουν μικρότερο κόστος χρήσης (συντήρηση και υποστήριξη σε ανταλλακτικά) και θα είναι πιο εύκολο να αξιοποιηθούν επάνω σε μικρές πλατφόρμες επιφανείας και ξηράς. Σε δεύτερη φάση και σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο του έτους από αυτή την περίοδο, θα έχουν δε παγιωθεί και οι βασικές προδιαγραφές του νέου υπερ-υπερηχητικού πυραύλου. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο οι δύο χώρες, Ινδία και Ρωσία, θα ξεκινήσουν την διαδικασία των δοκιμών της υποβρύχιας έκδοσης του Brahmos.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.