ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέο μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν EAB και BAE Systems

Νέο μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν EAB και BAE Systems

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) υπέγραψε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2007, Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Βρετανική Αεροναυπηγική και Αμυντική Εταιρία BAE Systems, κύριο σημείο του οποίου αποτελεί η επιλογή του Hawk Advanced Jet Trainer από την Πολεμική Αεροπορία.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΒ Τάσο Φιλιππάκο και τον Μαρκ Πάρκινσον, Διευθύνοντα Σύμβουλο Εκπαιδευτικών Συστημάτων της BAE Systems, σηματοδοτεί τη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας των δύο μεγάλων αμυντικών και αεροναυπηγικών εταιριών. Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας η ΕΑΒ, θα έχει τη δυνατότητα συμπαραγωγής και ανάπτυξης  μερών του νέου Hawk Advanced Jet Trainer, στην περίπτωση επιλογής του από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Επιπλέον, μέσω αυτού, η ΕΑΒ δύναται να καταστεί αποκλειστικός κατασκευαστής και προμηθευτής, σημαντικών μερών του Hawk Advanced Jet Trainer, καλύπτοντας της ανάγκες όχι μόνο την εγχώριας αλλά και της διεθνούς  αγοράς. 

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας ο Διευθύνων Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Συστημάτων  της BAE Systems Μαρκ Πάρκινσον τόνισε ότι: «Αυτή η συμφωνία αναγνωρίζει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και ικανοτήτων της ΕΑΒ, με την οποία η BAE Systems έχει αναπτύξει επιχειρηματικές σχέσεις από τις αρχές του 2006. Εκτιμούμε ότι η ΕΑΒ, σε περίπτωση επιλογής του Hawk Advanced Jet Trainer από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, θα έχει τη δυνατότητα πέραν της παραγωγής και ανάπτυξης μερών του αεροσκάφους να αποτελέσει και κέντρο υποστήριξης συντήρησης, τροποποίησης και βελτίωσης του, εξερευνώντας παράλληλα και την πιθανότητα συμμετοχής της στην παραγωγή και ανάπτυξη και άλλων βασικών τμημάτων αεροσκαφών. Η υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου, αποτελεί μία άριστη ευκαιρία για τις δύο εταιρίες να αναπτύξουν περαιτέρω την σχέση τους με επιτυχία, αξιοποιώντας στο έπακρον τα οφέλη που προκύπτουν τόσο σε επιχειρηματικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο, υπολογίζοντας ότι μόνον για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών θα παραχθούν περί τα 800 αεροσκάφη τα επόμενα 20 έτη.

Από την πλευρά της ΕΑΒ, ο Διευθύνων  Σύμβουλος Τάσος Φιλιππάκος υπογράμμισε ότι: «Οι δύο εταιρείες με την διεύρυνση της συνεργασίας τους στον τομέα της συμπαραγωγής και ανάπτυξης του Hawk Advanced Jet Trainer, θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους και να αξιοποιήσουν τις νέες επιχειρηματικές και τεχνολογικές εξελίξεις που προκύπτουν διεθνώς, ενώνοντας το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και ικανοτήτων τους, προκειμένου να αναπτυχθούν και να παρασχεθούν προηγμένες τεχνολογικά υπηρεσίες και προϊόντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα  Σάιμον Γκάς.  Το εν λόγω Μνημόνιο είναι το δεύτερο κατά σειρά, καθώς οι δύο εταιρίες υπέγραψαν, στις 30 Νοεμβρίου 2006,  Μνημόνιο Συνεργασίας που αφορά την συμπαραγωγή και περαιτέρω ανάπτυξη, του ραντάρ χαμηλότερων συχνοτήτων H.F.S.W.R (High Frequency Surface Wave Radar).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.