ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Νότιος Κορέα θα μειώσει τη στρατιωτική θητεία κατά έξι μήνες

Η Νότιος Κορέα θα μειώσει τη στρατιωτική θητεία κατά έξι μήνες

Κυβερνητικές πηγές της Νοτίου Κορέας αποκάλυψαν πρόσφατα την πρόθεσή της κυβέρνησης να προβεί στη σταδιακή μείωση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας για τους κληρωτούς κατά έξι μήνες μέχρι το έτος 2014.

Στόχος του υπουργείου άμυνας της Νότιας Κορέας είναι η έναρξη της εφαρμογής του μέτρου μέσα στο 2008, έτσι ώστε να μην περιοριστεί άμεσα η οροφή των 700.000 περίπου ανδρών που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και να μην επηρεαστεί έτσι η μαχητική τους ικανότητα. Με βάση τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, η θητεία στον Στρατό της Νοτίου Κορέας θα περιοριστεί κατά έξι μήνες, δηλαδή από τους 24 θα μειωθεί στους 18, ενώ για το Ναυτικό και την Αεροπορία θα μειωθεί σε 20 και 21 μήνες αντίστοιχα. Επίσης, όσοι δεν πληρούν τις φυσικές και υγειονομικές προϋποθέσεις για να εκπληρώσουν κανονικά την θητεία τους και μέχρι σήμερα εργάζονταν σε διάφορες θέσεις της κορεατικής αμυντικής βιομηχανίας, καλύπτοντας έτσι τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, θα απαλλάσσονται των υποχρεώσεών τους. Με βάση τον μελλοντικό σχεδιασμό της άμυνάς της, η Νότιος Κορέα σκοπεύει να περιορίσει μετά το 2020, το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις της στους 500.000 άνδρες, εφόσον βέβαια κατορθώσει να εκσυγχρονίσει στον απαιτούμενο βαθμό, τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεών της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.