ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παράδοση αρμάτων Μ1Α1 του Στρατού των ΗΠΑ στο Σώμα Πεζοναυτών

Παράδοση αρμάτων Μ1Α1 του Στρατού των ΗΠΑ στο Σώμα Πεζοναυτών

Ανακοίνωση τύπου του Αμερικανικού στρατού της 5η Φεβρουαρίου αναφέρει ότι 80 άρματα μάχης Μ1Α1 Abrams θα διαγραφούν από την δύναμή του καθώς θα μεταβιβαστούν στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ μέσα στους επόμενους δύο- τρεις μήνες.

Με βάση τη συμφωνία μεταξύ των δύο Κλάδων, τα πρώτα 25 άρματα θα παραδοθούν στους Πεζοναύτες μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου. Η κίνηση αυτή γίνεται δεδομένου ότι ο Αμερικανικός στρατός, διαθέτοντας αποθέματα της τάξης των 750 περίπου αρμάτων Μ1Α1, αναβαθμίζει σε επίπεδο Α2 αυτά που αξιοποιεί επιχειρησιακά και έναν αριθμό από τα αποθέματα μπορεί να τον παραχωρήσει ή πωλήσει σε άλλους χρήστες. Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ από την πλευρά του τροποποιεί εν μέρει τα Μ1Α1 που παραλαμβάνει με βάσει τις δικές του επιχειρησιακές ανάγκες, ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Πεζοναύτες των ΗΠΑ αποκτούν άρματα μάχης Μ1Α1 από τον Αμερικανικό Στρατό. Το 2004 είχαν παραλάβει άλλα 144, τα οποία και τροποποίησαν στα δικά τους στάνταρ εξοπλισμού αποστολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.