ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ενημέρωση του Κογκρέσου για πιθανή πώληση 24 F/A-18E/F στην Αυστραλία

Ενημέρωση του Κογκρέσου για πιθανή πώληση 24 F/A-18E/F στην Αυστραλία

Η DSCA, η υπηρεσία συνεργασίας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας των ΗΠΑ ειδοποίησε στις 6 Φεβρουαρίου το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση 24 μαχητικών πολλαπλού ρόλου F/A-18E/F Super Hornet στην Αυστραλία, μαζί με εξοπλισμό υποστήριξης και εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την DSCA (Defense Security & Cooperation Agency) το εξοπλιστικό πρόγραμμα την υλοποίηση του οποίου αιτήθηκε η Αυστραλία περιλαμβάνει πέρα από τους 48 κινητήρες που φέρουν τα αεροσκάφη και έξι πρόσθετους. Το ύψος της υπό έγκρισης και υλοποίησης προμήθειας εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 3,1 δις δολάρια. Η Αυστραλία επιθυμεί να καλύψει το επιχειρησιακό κενό που θα δημιουργηθεί από την σταδιακή απόσυρση των δικινητήριων βομβαρδιστικών F-111 Aardvark της το αργότερο μέχρι το 2011 και από την σχεδιαζόμενη ένταξη σε υπηρεσία των F-35 Lightning II την περίοδο 2014-2015. Έτσι εξετάζει το ενδεχόμενο ενοικίασης ή αγοράς για την αεροπορία της (RAAF: Royal Australian Air Force) 24 Super Hornet. Δεδομένου ότι τα αεροσκάφη του τύπου αυτού αξιοποιούνται από το Ναυτικό των ΗΠΑ, η πιθανότητα ενοικίασης θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά περιορισμένη. Σε περίπτωση που οι Αυστραλοί προβούν επομένως σε αγορά των αεροσκαφών, με βάση το αίτημα που έχουν υποβάλει, ζητούν τα αεροσκάφη να είναι εξοπλισμένα με το ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης AN/APG-79. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.