Συνέδριο ΘΩΡΑΞ 2007

Συνέδριο ΘΩΡΑΞ 2007

«Βρισκόμαστε στις παραμονές έναρξης ενός από τα πλέον σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα στο Στρατό Ξηράς». Αυτό ήταν ένα από τα βασικά συμπεράσματα των εργασιών του συνεδρίου χερσαίων συστημάτων «ΘΩΡΑΞ 2007», που διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου “ΘΩΡΑΞ 2007” τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Αναστάσιος Τενεκούδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Γράψας, ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Andrey Vdovin και ο πρέσβης του Ισραήλ κ. Ali Yahya. Συγκεκριμένα ο πρέσβης της Ρωσίας, Α.Vdovin, ο οποίος παρέστη και μίλησε στο συνέδριο κατ’ εξαίρεση, παρά το γεγονός, ότι στην Ρωσία έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος λόγω του θανάτου του Μ. Γιέλτσιν, τόνισε  το άριστο κλίμα που επικρατεί στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις και σημείωσε ότι «…η ρωσική αγορά οπλικών συστημάτων σήμερα παράγει ακόμα πιο προηγμένα συστήματα απ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα στην μεταφορά τεχνολογίας και την από κοινού αξιοποίησή τους».

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για θέματα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Π. Καμμένος.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν μερικοί από τους μεγαλύτερους οίκους ανάπτυξης, παραγωγής και εξαγωγής οπλικών συστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ αυτών η κρατική ρωσική εταιρεία Rosoboronexport, η γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp, η αμερικανική εταιρεία ATK, η ελβετική εταιρεία Oerlikon Contraves, μέλος του ομίλου Rheinmetall Defence και η ισραηλινή εταιρεία Plasan Sasa.

Μετείχαν επίσης πολλές ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες. Μεταξύ αυτών η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) ΑΕ, η ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ, η ISI Hellas SA, η EPICOS SA και τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ΕΝΑΕ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, μεταξύ των οποίων και διευθυντές Διευθύνσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, επιτελείς, πολλά στελέχη της ελληνικής και διεθνούς αμυντικής βιομηχανίας και πολλοί ακόλουθοι Άμυνας από συμμαχικές και φίλες χώρες που διαπιστευμένοι στην Αθήνα.

Σημεία των ομιλιών του Συνεδρίου «Θώρακας 2007» θα δημοσιευθούν στο portal www.defencenet.gr στις 20/05/2007.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.