ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Βασιλιάς Sejong» θα ονομαστεί το νέο καταδρομικό KDX-III της Νοτίου Κορέας

«Βασιλιάς Sejong» θα ονομαστεί το νέο καταδρομικό KDX-III της Νοτίου Κορέας

Το κορεατικής σχεδίασης νέο καταδρομικό που θα εξοπλιστεί με σύστημα μάχης Aegis και η ναυπήγηση του οποίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2007, θα αποκτήσει την ονομασία «Βασιλιάς Sejong» όταν ενταχθεί σε υπηρεσία.  

Αυτό ανακοινώθηκε από το Ναυτικό της Νοτίου Κορέας, το οποίο σχεδιάζει να ανανεώσει ριζικά το στόλο των σκαφών επιφανείας που διαθέτει. Ο Βασιλιάς Sejong της δυναστείας Joseon (1392-1910) ήταν ο μονάρχης που καθιέρωσε το κορεατικό αλφάβητο κατά τον 15ο αιώνα. Το σκάφος που προς το παρόν φέρει την ονομασία KDX-III, αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία προς το τέλος του 2008. Το μήκος του φτάνει τα 165,9 μέτρα και το εκτόπισμά του με πλήρες φορτίο ανέρχεται σε 13.500 τόνους. Οι διαστάσεις αυτές είναι πολύ κοντά στα αντίστοιχα των καταδρομικών του Αμερικανικού ναυτικού τύπου Ticonderoga. Τo κορεατικό KDX-III θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 16 πυραύλων επιφανείας-επιφανείας και 128 πυραύλων επιφανείας-αέρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.