ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εκτόξευση πυραύλου cruise Tomahawk Block III από τορπιλοσωλήνα

Εκτόξευση πυραύλου cruise Tomahawk Block III από τορπιλοσωλήνα

Το Αμερικανικό ναυτικό με ανακοίνωσή του στις 23 Απριλίου 2007 γνωστοποίησε ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκτόξευση πυραύλου cruise τύπου Tomahawk Block III από τορπιλοσωλήνα του υποβρυχίου USS Connecticut (SSN-22).

Δευτερόλεπτα μετά από την έξοδό του από τον τορπιλοσωλήνα του υποβρυχίου το βλήμα πραγματοποίησε μετάβαση από την κατακόρυφη άνοδο στην οποία βρισκόταν σε οριζόντια πλεύση και διένυσε κατόπιν συνολική απόσταση 602 ναυτικών μιλίων, φτάνοντας μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού και την αεροπορική βάση Eglin. Κατά την διάρκεια της πτήση του το βλήμα επέβλεπαν συνοδά αεροσκάφη, τα οποία για λόγους ασφαλείας μπορούσαν να επέμβουν στον έλεγχο του βλήματος ή να το καταστρέψουν, εάν για οποιονδήποτε λόγο έβγαινε από την προκαθορισμένη πορεία του. Η δοκιμή αυτή ήταν η 449η που εκτελέστηκε από την εποχή που ξεκίνησε το πρόγραμμα ανάπτυξης του Tomahawk και στόχος της ήταν μεταξύ άλλων και η αυτόνομη καθοδήγηση του βλήματος μέσω του συστήματος GPS που φέρει μόνο. Στην συγκεκριμένη δοκιμή του Αμερικανικό ναυτικό συνεργάστηκε και με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, για τον ακριβή καθορισμό των κανόνων και των περιθωρίων ασφαλείας της πτήσης του βλήματος.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.