ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σημαντική πρόοδος για τη Rolls-Royce το πρώτο τρίμηνο του 2007

Σημαντική πρόοδος για τη Rolls-Royce το πρώτο τρίμηνο του 2007

Σημαντική πρόοδο το πρώτο τρίμηνο του 2007 έκανε η Rolls-Royce, ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή συστημάτων πρόωσης και υπηρεσιών, διασφαλίζοντας νέες συμφωνίες για κινητήρες και συνεχίζοντας την επέκταση των εσόδων από τις υπηρεσίες της.

Ο Όμιλος Εταιρειών  το Φεβρουάριο του 2007 ανακοίνωσε τα Προκαταρτικά Οικονομικά Αποτελέσματα για το 2006, με την αύξηση των προηγούμενων πωλήσεων κατά 14% και μία αύξηση των κερδών του κατά 19%, δηλ. £705 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, (σε σχέση με £593 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας το 2005).  Η ικανότητα του ομίλου να συνάπτει συμφωνίες σε αναπτυσσόμενες και παγκόσμιες αγορές είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του βιβλίου παραγγελιών σε £26,1 δις λίρες Αγγλίας (σε σχέση με £24,4 δις λίρες Αγγλίας το 2005).

Η αεροπορική εταιρεία Finnair ήταν ο πρώτος πελάτης για τον κινητήρα Trent XWB, ο οποίος έχει αναπτυχθεί για το επιβατηγό αεροπλάνο A350 XWB.  Η Φιλανδική αεροπορική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την έκτη και τελευταία έκδοση κινητήρα της οικογένειας των Trent κινητήρων για να εξοπλίσει 11 από τα νέα επιβεβαιωμένα δικινητήρια αεροπλάνα της, με προαίρεση για 4 επιπλέον αεροσκάφη.

Η British Airways επέλεξε τον κινητήρα Trent 800 για να εξοπλίσει μέχρι και 8 επιπρόσθετα δικινητήρια αεροσκάφη Boeing 777-200. Η συμφωνία αυτή ανέρχεται περίπου στα $320 εκατομμύρια για την  Rolls-Royce σε τιμές καταλόγου. Η συντήρηση του κινητήρα θα καλυφθεί με μία προέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου, Total Care ®, της εταιρείας. Η British Airways, χρησιμοποιεί ήδη 16 Boeing 777 αεροσκάφη τα οποία είναι εξοπλισμένα με κινητήρα Trent.

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε τον νέο κινητήρα ελικοπτέρου, RR 300, για το νέο ελικόπτερο του καινούργιου της πελάτη, της εταιρείας Robinson Helicopter Company, η οποία αποτελεί κορυφαίο κατασκευαστή πολιτικών ελικοπτέρων.  Επίσης, πραγματοποιούνται συζητήσεις με την Enstrom Helicopters, την MD Helicopters και τη Schweizer Aircraft για μελλοντικές εφαρμογές του κινητήρα RR 300.

Μία απόφαση στρατηγικής σημασίας για τις ναυτικές επιχειρήσεις του ομίλου ήταν η επιλογή από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για τέσσερα σετ αεροστροβιλοφόρων κινητήρων ΜΤ 30, οι οποίοι θα εξοπλίσουν τα δύο πρώτα αντιτορπιλικά νέας γενιάς DDG 1000 Zumwalt.  Αυτό είναι το δεύτερο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ το οποίο περιλαμβάνει τον κινητήρα ΜΤ 30, ο οποίος έχει επιλεγεί να εξοπλίσει και τα δύο πρώτα παράκτια πολεμικά πλοία (LCS: Littoral Combat Ship) της Lockheed Martin.

Και οι δύο τομείς αεροδιαστημικής, ο πολιτικός και ο αμυντικός, ανακοίνωσαν σημαντικές δραστηριότητες που αφορούν σε υπηρεσίες υποστήριξης.

Η Rolls-Royce υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με τη ΒΑΕ Systems με σκοπό να συνεργαστούν, προκειμένου να παρέχουν από κοινού βελτιωμένες επιδόσεις προς το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας και τους πελάτες τους παγκοσμίως, με την υλοποίηση δύο συμβολαίων για τον Βρετανικό στόλο των αεροσκαφών Tornado, που εξοπλίζονται από κινητήρες RB199.

Επίσης, υπεγράφησαν μακροπρόθεσμες συμφωνίες υπηρεσιών στην Ασία και τις ΗΠΑ. Συγκριμένα με τη Singapore Airlines υπεγράφη συμφωνία Total Care ®, που καλύπτει τους κινητήρες Trent 800, οι οποίοι εξοπλίζουν 58 αεροσκάφη Boeing 777 του στόλου της.  Το συμβόλαιο αυτό αποτελεί συνέχεια μίας παρόμοιας συμφωνίας που είχε η εταιρεία  για τους κινητήρες Trend 500 για τα αεροσκάφη Α340-500.

Η Rolls-Royce αυτή τη στιγμή έχει συνάψει συμφωνίες για υπηρεσίες μετά την πώληση με όλες τις στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Ακτοφυλακής.  Επίσης έχουν υπογραφεί δύο συμβόλαια, ύψους 235 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα πέντε χρόνια με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για την υποστήριξη των συστημάτων πρόωσης και των ανταλλακτικών για το στρατιωτικό μεταφορικό στρατιωτικό αεροσκάφος C-130J. 

Στον τομέα της Ενέργειας, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου πάνω στις κυψέλες υδρογόνου συμπεριλαμβάνουν την αγορά του ενεργητικού της SOFCo-EFS Holdings LLC, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, από την McDermott International Inc.  H SOFCo-EFS έχει  αποδεδειγμένη εμπειρία σε  τεχνολογίες επεξεργασίας καυσίμων, σε προηγμένη έρευνα και ανάπτυξη Κυψελών Υδρογόνου Στέρεου Οξειδίου  (SOFC), σε υλικά και στοίβες, και σε δυνατότητες ενσωμάτωσης προηγμένων συστημάτων.

Άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες είναι:

α. Τομέας αεροδιαστημικής:

-Η Spirit Airlines, η οποία εδρεύει στη Φλόριντα, επέλεξε τον κινητήρα V2500 για να εξοπλίσει 30 δικινητήρια αεροσκάφη Airbus A319, αποδίδοντας στη Rolls-Royce μερίδιο 200 εκατομμυρίων  δολαρίων επί τις παραγγελίας.  Ο κινητήρας V2500 κατασκευάζεται από την κοινοπραξία International Aero Engines, στην οποία η Rolls-Royce είναι βασικός εταίρος.

-Η Rolls-Royce και η βραζιλιάνικη Embraer γιόρτασαν την παράδοση των 2000 κινητήρων ΑΕ3007 που για μία δεκαετία εξοπλίζουν την οικογένεια των αεροσκαφών μέσης εμβέλειας ERJ, και των αεροσκαφών Legacy Business.  Στον Καναδά, η Rolls-Royce σημείωσε την παράδοση του 500ου κινητήρα BR7100, στην εταιρεία Bombardier. Οι κινητήρες BR7100 εξοπλίζουν τα ιδιωτικά αεροσκάφη Global 5000 και Global Express XRS.

-Καθώς οι δοκιμαστικές πτήσεις και η επιβεβαίωση της αξιοπιστίας του κινητήρα Trent 900, ο οποίος εξοπλίζει το αεροσκάφος Airbus A380 επί των δρομολογίων, συνεχίζονται, το αεροσκάφος Α380 έχει προσθέσει στη λίστα προορισμών του τις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ. Ένα αεροσκάφος Α380,επίσης, πραγματοποίησε μία ευχαριστήρια πτήση προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, πάνω από τις εγκαταστάσεις της Rolls-Royce στο Derby του Ην. Βασιλείου, πριν πετάξει για το Bristol, για μία παρόμοια πτήση όπου βρίσκονται οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις της  Airbus και της Rolls-Royce.

β. Τομέας αμυντικής αεροδιαστημικής:

-Το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας επέλεξε τον κινητήρα Turbomeca  RTM 322 της Rolls-Royce για να εξοπλίσει ακόμη 34 MRH90 ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των ελικοπτέρων που έχει παραγγέλλει η Αυστραλία σε 92.  Πάνω από 90% των χειριστών ελικοπτέρων ΝΗ90 έχουν επιλέξει τον κινητήρα RTM 322.

-Η ετήσια πρόβλεψη της Rolls-Royce για την επόμενη δεκαετία στη βιομηχανία ελικοπτέρων, είναι αύξηση των ελικοπτέρων με  στροβιλοφόρους  κινητήρες κατά 15.000 ελικόπτερα, αξίας 144 δις. δολαρίων, για τη χρονική περίοδο 2007 έως 2016.  Η συνολική αξία των κινητήρων για αυτά τα ελικόπτερα υπολογίζεται γύρω στα 15 δις. δολάρια.  Η αύξηση αυτή οφείλεται σε σημαντική αύξηση των στρατιωτικών απαιτήσεων και σε αυξημένες ευκαιρίες σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Ινδία, η Ρωσία και η Κίνα.

-Η Σιγκαπούρη θα παραλάβει αυτό το καλοκαίρι το πρώτο από  τα τέσσερα Εναέρια Ψηφιακά Αεροσκάφη Έγκαιρης Ειδοποίησης Gulfstream G550, τα οποία έχουν εξοπλιστεί με τον κινητήρα BR710 της Rolls-Royce.  Η υποστήριξη των κινητήρων αυτών θα γίνει μέσω του προγράμματος Διαχειριστικές Λύσεις Ετοιμότητας Αποστολής (MRMS).®

γ. Τομέας ναυτιλίας:

-Η Rolls-Royce ενίσχυσε τη θέση της στην Βόρειο Αμερική ως προμηθευτής σχεδίων πλοίων και πακέτων εξοπλισμού για παράκτια πλοία,  κερδίζοντας συμβόλαια για την προμήθεια έξι πλατφορμών πλοίων αξίας περίπου £45 εκ. λιρών.  Τα συμβόλαια αυτά περιελάμβαναν τις πρώτες παραγγελίες για παράκτιες εφαρμογές από τη Χιλή.

-Ένα νέο πλοίο της Ακτοφυλακής για την κυβέρνηση της Ισλανδίας θα σχεδιαστεί από τη Rolls-Royce και θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού.

-Τα δύο πρώτα πλοία παράκτιας προστασίας σχεδιάστηκαν και εξοπλίστηκαν από τη Rolls-Royce και παραδόθηκαν στην Αρχή Ασφαλείας Ακτών της Ισπανίας (SASEMAR).

δ. Τομέας ενέργειας

-Τρείς αεριοστρόβιλοι RΒ211 θα εξοπλίσουν τον καινούργιο υποθαλάσσιο αγωγό μεταφοράς αερίου από την Αλγερία στην Ισπανία, ο οποίος βρίσκεται στη Μεσόγειο, μέσω ενός συμβολαίου αξίας 50 εκατ. δολαρίων με την εταιρεία ΜEDGAZ. Ο αγωγός αερίου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2009, θα μεταφέρει υποθαλασσίως αέριο από την παραθαλάσσια πόλη Beni Saf στην Αλγερία, προς την Ισπανική επαρχία της Almeria, και θα καλύπτει απόσταση 200 χλμ.

δ. Λειτουργίες και τεχνολογία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Η Rolls-Royce υποστήριξε την ίδρυση της Εθνικής Ακαδημίας Κατασκευαστικών Ικανοτήτων.  Η «εικονική» αυτή ακαδημία, που ανήκει σε  ένα δίκτυο ακαδημιών, στοχεύει στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεπάρκειας δεξιοτήτων σε βασικούς τομείς της Βρετανικής οικονομίας, παρέχοντας ποιοτικά πιστοποιημένα μαθήματα, εφόδια και συμβούλους, οπουδήποτε χρειάζεται εκπαίδευση και ανάπτυξη.  Τα βελτιωμένα επίπεδα ικανοτήτων θα συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός ανωτέρου  επιπέδου θέσεων απασχόλησης και στη βιομηχανία.

-Δύο στρατηγικής σημασίας τεχνολογικές συνεργασίες έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ του Πανεπιστημίου του Birmingham – για την τεχνολογία εκμαγείων και τις διαδικασίες προπλασμάτων. Αυτές οι συνεργασίες βασίστηκαν πάνω στο ήδη υπάρχον Πανεπιστημιακό Κέντρο Τεχνολογίας (UTC) για Υλικά, το οποίο ιδρύθηκε το 1991 από τη Rolls-Royce με έδρα το Birmingham.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.