Συνεργασία Lockheed Martin και Aurora Flight Sciences για νέο μεταγωγικό

Συνεργασία Lockheed Martin και Aurora Flight Sciences για νέο μεταγωγικό

Η Lockheed Martin και η Aurora Flight Sciences Corp. υπέγραψαν ξεχωριστά η κάθε μία συμβόλαιο για τη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή ενός πρωτοτύπου επίδειξης τεχνολογίας μεταφορικού αεροσκάφους, κατασκευασμένου από σύνθετα υλικά (ACCA-Advanced Composite Cargo Aircraft).

Το ύψος του κάθε συμβολαίου με το Αμερικανικό υπουργείο άμυνας ανέρχεται σε 47 περίπου εκατομμύρια δολάρια. Την εποπτεία του προγράμματος θα έχει φυσικά η Αμερικανική αεροπορία και συγκεκριμένα το Air Force Research Laboratory Air Vehicles. Στόχος του προγράμματος είναι το πρωτότυπο που θα κατασκευαστεί να αξιοποιηθεί για την εξέταση κατασκευαστικών μεθόδων και την ανάπτυξη υλικών που θα περιορίσουν περαιτέρω το βάρος και το κόστος αγοράς και χρήσης των μελλοντικών μεταφορικών αεροσκαφών και θα αυξήσουν τις επιδόσεις και τη μεταφορική τους ικανότητα. Σε πρώτη φάση κάθε εταιρεία έλαβε ποσό δύο περίπου εκατομμυρίων δολαρίων για την έναρξη των εργασιών στο πλαίσιο του προγράμματος. Το τελευταίο θα χωριστεί σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη θα γίνει ο σχεδιασμός του αεροσκάφους και κατά τη δεύτερη, εάν βέβαια εξασφαλιστούν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, θα γίνει η κατασκευή του και η πρώτη του πτήση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.