ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δοκιμές νέου μη επανδρωμένου συστήματος εντοπισμού ναρκών του USN

Δοκιμές νέου μη επανδρωμένου συστήματος εντοπισμού ναρκών του USN

Το Αμερικανικό ναυτικό (USN: United States Navy) ανακοίνωσε ότι το νέο τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων ναρκών RMS (Remote Minehunting System), περνά σειρά δοκιμών και ρυθμίσεων των συστημάτων του.

Αυτές λαμβάνουν χώρα στο ναυτικό σταθμό του Ingleside στο Τέξας. Το AN/WLD-1 RMS, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είναι ένα ημιβυθιζόμενο σκάφος μήκους οκτώ περίπου μέτρων και εκτοπίσματος εφτά τόνων το οποίο μπορεί να μεταφερθεί από συγκεκριμένα σκάφη επιφανείας του Αμερικανικού ναυτικού. Όταν ρίπτεται στη θάλασσα για τη διεξαγωγή ερευνών για τον εντοπισμό ναρκών, χρησιμοποιεί έναν ρυμουλκούμενο αισθητήρα ο οποίος μπορεί να βυθιστεί σε διάφορα βάθη προκειμένου να εντοπίσει, να καθορίσει τη θέση, να αναγνωρίσει και να κατηγοριοποιήσει θαλάσσιες νάρκες. Τις εικόνες που προέρχονται από τον αισθητήρα αλλά και τα στοιχεία που συλλέγονται από αυτόν οι χειριστές του RMS μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο. Το RMS χρησιμοποιεί έναν κινητήρα ντίζελ και πλέει κάτω από την επιφάνεια του νερού. Πάνω από την επιφάνεια διακρίνονται μόνο ο αναπνευστήρας του και οι κεραίες του συστήματος μετάδοσης δεδομένων που φέρει.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.