ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επιτυχής δοκιμή του Aegis-BMD

Επιτυχής δοκιμή του Aegis-BMD

Τα τέλη του περασμένου Απριλίου, η Υπηρεσία Αντιπυραυλικής Άμυνας (MDA) των ΗΠΑ πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Αμερικανικό ναυτικό, δοκιμή-αξιολόγηση των αντιπυραυλικών δυνατοτήτων του συστήματος AEGIS-BMD (Ballistic Missile Defense) στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Επρόκειτο για την 10η κατά σειρά δοκιμή καταστροφής βαλλιστικού βλήματος από το 2001 που ξεκίνησε το πρόγραμμα AEGIS-BMD και την όγδοη επιτυχημένη. Στο πλαίσιο της δοκιμής οι βολές των πυραύλων για την ταυτόχρονη καταστροφή του βαλλιστικού πυραύλου και του ιπτάμενου στόχου έγιναν από το καταδρομικό τύπου Ticonderoga USS Lake Erie (CG70) στις 11:31 ώρα Χαβάης. Ο βαλλιστικός πύραυλος μικρής ακτίνας εκτοξεύτηκε από τις εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων Ειρηνικού (Pacific Missile Range Facility) στο Kauai, της Χαβάης, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα εξαπολύθηκε και ο ιπτάμενος στόχος από αεροπλάνο του Αμερικανικού ναυτικού. Το σύστημα AEGIS BMD του Lake Erie, εντόπισε τους δύο στόχους, τους εγκλώβισε και παρείχε στοιχεία βολής και στους δύο πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον τους. Για την καταστροφή του βαλλιστικού πυραύλου χρησιμοποιήθηκε ένας SM-3 Block IA με ενσωματωμένες όλες τις αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί το βλήμα, ενώ για την καταστροφή του ιπτάμενου στόχου χρησιμοποιήθηκε ένας SM-2 Block IIIA. O SM-3 Block IA προσέβαλε το στόχο του δύο λεπτά μετά την εκτόξευσή του από το πλοίο σε ύψος 100 μιλιών από την επιφάνεια του Ειρηνικού και σε απόσταση 250 μιλίων από το πεδίο εκτόξευσής του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.