ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Στο αρχείο υπόθεση που αφορούσε τη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων του ΑΠΘ

Στο αρχείο υπόθεση που αφορούσε τη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων του ΑΠΘ

Στη Θεσσαλονίκη, στο αρχείο έθεσε ο εισαγγελέας διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος υπόθεση που αφορούσε τη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων του ΑΠΘ από τις προηγούμενες πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος. 

Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μελετώντας το πόρισμα που συνέταξε το ΣΔΟΕ, διαπίστωσε ότι όλα τα έργα που είχαν αναληφθεί ως ερευνητικά διεκπεραιώθηκαν κανονικά, οπότε δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό. Στο επίκεντρο της έρευνας του ΣΔΟΕ είχαν τεθεί οι αμοιβές (επιμίσθια) που εισέπραξαν ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιάννης Μυλόπουλος και οι αντιπρυτάνεις-συνεργάτες του (Γιάννης Παντής, Σοφία Κουίδου- Ανδρέου και Δέσποινα Λιάλιου) μέσω της εκτέλεσης ερευνητικών προγραμμάτων. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, το ΣΔΟΕ πέρασε από «κόσκινο» το περίφημο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη που πραγματοποίησαν με δαπάνη του Ιδρύματος, προερχόμενη από ερευνητικά προγράμματα, ο τέως πρύτανης του ΑΠΘ και δύο από τους παραπάνω αντιπρυτάνεις για να παραβρεθούν σε γάμο της γραμματέως του Γ. Μυλόπουλου, που ήταν κουμπάρος. 

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οι δαπάνες μετάβασης δεν συνδέονται με τα ερευνητικά προγράμματα και επομένως υπάρχουν ενδείξεις για το πλημμέλημα της απιστίας, με δεδομένο ότι, κατά τις ίδιες πηγές, το ποσό δεν ξεπερνάει συνολικά τις 3 500 ευρώ. Η υπόθεση του ταξιδιού διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.