Συνεργασία ΕΑΒ-Aermacchi για το Μ-346

Συνεργασία ΕΑΒ-Aermacchi για το Μ-346

Η  Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και η ιταλική Aermacchi υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU: Memorandum of Understanding) που αφορά στο πρόγραμμα ανάπτυξης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους προκεχωρημένης και επιχειρησιακής εκπαίδευσης Μ-346. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ Τάσος Φιλιππάκος και  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aermacchi Carmelo Cosentino.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, η ΕΑΒ ορίζεται ως κύριος ανάδοχος του προγράμματος στην Ελλάδα, υπεύθυνος για σειρά έργων που περιλαμβάνουν τη σχεδίαση, κατασκευή, τελική συναρμολόγηση και υποστήριξη βασικών μερών του αεροσκάφους, όπως το ουραίο τμήμα της ατράκτου. Επιπλέον η ΕΑΒ θα έχει την ευθύνη της συνολικής  διαχείρισης του προγράμματος, στο οποίο θα συμμετέχουν και άλλες ελληνικές εταιρείες ως υποκατασκευαστές. Το συνολικό μερίδιο της ελληνικής συμμετοχής αναμένεται να φθάσει το 10% του διεθνούς έργου βιομηχανοποίησης και παραγωγής του αεροσκάφους και των υποσυστημάτων του. Για την Aermacchi, η συμμετοχή της ΕΑΒ αποτελεί σημαντικό βήμα στην απόπειρα διεθνοποίησης της παραγωγής του Μ-346 και της προσπάθειας προώθησής του στις διεθνείς αγορές. Η ιταλική εταιρία ανήκει στον όμιλο Finmeccanica και θεωρείται πρωτοπόρος στην Ιταλία, στον τομέα του σχεδιασμού και κατασκευής εκπαιδευτικών αεροσκαφών που καλύπτουν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.