ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πώληση της ALKAN από τη MBDA σε γαλλικό επενδυτικό όμιλο

Πώληση της ALKAN από τη MBDA σε γαλλικό επενδυτικό όμιλο

Tα τέλη του περασμένου Μαίου η MBDA ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία πώλησης της ALKAN στον γαλλικό επενδυτικό όμιλο Argos-Soditic, διατηρώντας μόνο το τμήμα ανάπτυξης και κατασκευής αντιμέτρων της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η ALKAN είναι γαλλική εταιρεία με μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή αεροπορικών αναρτήρων όπλων και πυλώνων για τη μεταφορά όπλων, συστημάτων και εξωτερικών δεξαμενών καυσίμου. Η εταιρεία επίσης ασχολείται με την ανάπτυξη και κατασκευή εξειδικευμένου εξοπλισμού εδάφους για τεχνική υποστήριξη και φόρτωση αεροσκαφών. O όμιλος Argos-Soditic ασχολείται με την αγορά και την ανάπτυξη εταιρειών, η αξία των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 20 και 200 εκατομμυρίων ευρώ. Με βάση την ανακοίνωση της MBDA, η πώληση της ALKAN έγινε προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι που με τη σειρά τους θα αφιερωθούν σε προγράμματα ανάπτυξης νέων πυραυλικών συστημάτων. Αυτός είναι άλλωστε και ο κύριος τομέας ενασχόλησης της εταιρείας, πέρα από την ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων αντιμέτρων. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.