ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επίδειξη αναβαθμισμένης έκδοσης του συστήματος Land Warrior στις ΗΠΑ

Επίδειξη αναβαθμισμένης έκδοσης του συστήματος Land Warrior στις ΗΠΑ

Μία νέα ελαφρύτερoυ βάρους και βελτιωμένη σε ότι αφορά τις επιδόσεις έκδοση του συστήματος μάχης Land Warrior παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ειδική έκθεση για τα εφόδια και το εξοπλισμό του σύγχρονου Αμερικανού στρατιώτη στο Capitol Hill, στην Ουάσινγκτον.

Το Land Warrior, άρχισε να αναπτύσσεται τις αρχές της δεκαετίας του ’90 με στόχο να καταστήσει τον μέσο Αμερικανό στρατιώτη λιγότερο ευάλωτο και πιο αποτελεσματικό στο σύγχρονο αλλά και στο μελλοντικό πεδίο της μάχης, τροφοδοτώντας παράλληλα τους διοικητές μικρών μονάδων και σχηματισμών, αλλά και τα κέντρα διοίκησης με σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την επιχειρησιακή κατάσταση σε οποιοδήποτε πεδίο ένοπλης αντιπαράθεσης στον κόσμο. Η νέα έκδοση του συστήματος είναι κατά τέσσερα περίπου κιλά ελαφρύτερη από την προγενέστερη, περιλαμβάνει αλεξίσφαιρο γιλέκο που είναι ελαφρύτερο κατά δύο κιλά και καλύπτει μεγαλύτερο μέρος του σώματος και είναι σε μεγάλο βαθμό ασύρματη, αν και όχι πλήρως. Προς το παρόν έχει εξοπλιστεί με αυτή ένα ολόκληρο τάγμα του Αμερικανικού στρατού στο Ιράκ, προκειμένου να αξιολογηθεί, αλλά στελέχη του τελευταίου δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη έκδοση του συστήματος δεν θα είναι αυτή που μπει σε μαζική παραγωγή. Το σύστημα Land Warrior θα συνεχίσει να βελτιώνεται προκειμένου να γίνει ακόμη πιο ελαφρύ, εντελώς ασύρματο και οι λειτουργίες που παρέχει να ενεργοποιούνται φωνητικά.. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.