ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΗΠΑ: Επιτυχής δοκιμή πυραύλου νέας γενιάς από την Υπηρεσία Αντιπυραυλικής Άμυνας

ΗΠΑ: Επιτυχής δοκιμή πυραύλου νέας γενιάς από την Υπηρεσία Αντιπυραυλικής Άμυνας

Με ανακοίνωσή την οποία εξέδωσε στις 14 Ιουνίου, η Υπηρεσία Αντιπυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας, γνωστοποίησε ότι πραγματοποίησε με επιτυχία στατική δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος νέας γενιάς ΚΕΙ (Kinetic Energy Interceptor).

Πρόκειται για νέο πύραυλο τριών σταδίων, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες και να αναχαιτίζει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους. Η στατική δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Alliant Techsystems Inc. στην Utah και περιέλαβε την πυροδότηση και την λειτουργία με πλήρη στοιχεία του πυραυλοκινητήρα του συστήματος. Στην ίδια δοκιμή αξιολογήθηκε επίσης και η απόδοση του ειδικού ακροφύσιου μεταβολής της διεύθυνσης της ώσης που θα φέρουν οι πύραυλοι νέας γενιάς KEI, το οποίο αναμένεται ότι θα τους καταστήσει και εξαιρετικά ευέλικτους, παρά τις υψηλές ταχύτητες που θα αναπτύσσουν. Η στατική αυτή δοκιμή ήταν η δεύτερη από τις πέντε που έχουν προγραμματιστεί μέχρι και την πρώτη πτήση του πυραύλου, η οποία βάσει προγραμματισμού θα λάβει χώρα περί τα μέσα του 2008, σε έναν περίπου χρόνο από τώρα δηλαδή. Η ποσότητα του καυσίμου που χρησιμοποιήθηκε ήταν ίσια με αυτή που θα μεταφέρεται στο πρώτο στάδιο του πυραύλου. Κύριος ανάδοχος του προγράμματος ανάπτυξης του πυραύλου νέας γενιάς ΚΕΙ, είναι η Northrop-Grumman.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.