ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αντιαεροπορικές φρεγάτες F 100 για το Ναυτικό της Αυστραλίας

Αντιαεροπορικές φρεγάτες F 100 για το Ναυτικό της Αυστραλίας

Το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε στις 20 Ιουνίου την απόφασή του για την επιλογή της ισπανικής φρεγάτας F 100 για τον εξοπλισμό του Βασιλικού Αυστραλιανού Ναυτικού (Royal Australian Navy) με νέες μονάδες αεράμυνας περιοχής.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, το ύψος του οποίου υπολογίζεται σε 8 δισεκατομμύρια δολάρια, το Ναυτικό της Αυστραλίας θα παραλάβει το πρώτο από τα τρία σκάφη που θα παραγγελθούν προς το τέλος του 2014. Το δεύτερο θα παραδοθεί στις αρχές του 2016 και το τρίτο και τελευταίο στα μέσα του 2017. Η συμμετοχή εταιρειών της αμυντικής –και όχι μόνο- βιομηχανίας της Αυστραλίας στο πρόγραμμα ναυπήγησης των τριών σκαφών αντιπροσωπεύει κατασκευαστικό έργο αξίας ίσης με το 55% του συνολικού ύψους του προγράμματος για τα επόμενα 15 περίπου χρόνια, καθώς πολλές εταιρείες θα αναλάβουν και προγράμματα υποστήριξης συστημάτων επί των νέων φρεγατών. Υπολογίζεται επίσης ότι το πρόγραμμα ναυπήγησης και εξοπλισμού των τριών σκαφών θα δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας στην Αυστραλία. Οι φρεγάτες F 100 βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία στο Ισπανικό Ναυτικό και το πλήρωμά τους αποτελείται από 200 άτομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.