ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η ιταλική Avio κατασκευάζει 70 κινητήρες για πυραύλους-φορείς Ariane 5

Η ιταλική Avio κατασκευάζει 70 κινητήρες για πυραύλους-φορείς Ariane 5

Βάσει συμφωνίας η οποία υπογράφηκε κατά τη διεθνή αεροδιαστημική έκθεση του Le Bourget και παρουσία του Γάλλου προέδρου Ν. Σαρκοζί, μεταξύ της Arianespace και της Astrium-ST, θα κατασκευαστούν 35 νέοι πύραυλοι-φορείς τύπου Ariane 5, μέχρι το 2015.

Ο πρώτος από τους νέους πυραύλους-φορείς θα παραδοθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους 2010 και ο ρυθμός των παραδόσεων θα φτάνει τις επτά μονάδες ανά έτος. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού η γαλλική Snecma (μέλος του ομίλου Safran) και η ιταλική Avio (η οποία κατέχει το 6% των μετοχών της Arianespace) θα αναλάβουν την κατασκευή και την παράδοση των κινητήρων στερεού καυσίμου των πυραύλων αυτών, καθώς και των στροβιλοαντλιών υγρού οξυγόνου που χρησιμοποιούν. Σημειώνεται ότι το 2004 είχε αποφασιστεί η κατασκευή 30 πυραύλων-φορέων Ariane 5, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται υπό κατασκευή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.