ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το σύστημα MASS επιλέγεται για τις γερμανικές φρεγάτες F123

Το σύστημα MASS επιλέγεται για τις γερμανικές φρεγάτες F123

Η γερμανική Rheinmetall γνωστοποίησε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με το γερμανικό υπουργείο άμυνας για την παράδοση τριών ολοκληρωμένων συστημάτων MASS (Multi Ammunition Softkill System) στο Γερμανικό ναυτικό και την εγκατάστασή τους σε ισάριθμες φρεγάτες F123.

Με βάση την ύψους 6,4 εκατ. ευρώ σύμβαση που υπογράφηκε, ο τετραπλός εκτοξευτής και τα άλλα απάρτια του συστήματος θα εγκατασταθούν μέχρι το 2008 στις φρεγάτες Brandenburg, Bayern και Mecklenburg-Vorpommern. Σημειώνεται ότι το γερμανικό υπουργείο άμυνας έχει ήδη υπογράψει άλλο ένα συμβόλαιο με την Rheinmetall για την εγκατάσταση του συστήματος στη φρεγάτα F123, Shleswing-Holstein η οποία πρόκειται σύντομα να πλαισιώσει τα σκάφη της UNIFIL στην ανατολική Μεσόγειο. Το σύστημα MASS που από την έναρξη του προγράμματος ανάπτυξής του μέχρι σήμερα έχει παραγγελθεί από επτά ναυτικές δυνάμεις για την προστασία σκαφών του από πυραύλους εναντίον πλοίων και όχι μόνο (Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν και μία χώρα της Μέσης Ανατολής που δεν έχει αποκαλυφθεί). Εντοπίζει  αυτόματα επερχόμενους πυραύλους από οποιαδήποτε διεύθυνση και εκτοξεύει εναντίον τους αντίμετρα υπερύθρων ή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και λέιζερ, παραπλανώντας τους και αποσπώντας τους από τον αρχικό τους στόχο. Μέχρι σήμερα έχουν παραγγελθεί 88 εκτοξευτές για 12 διαφορετικούς τύπους σκαφών επιφανείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.