ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Τουρκία ετοιμάζεται για… πόλεμο!

Η Τουρκία ετοιμάζεται για… πόλεμο!

Έκπληξη, μειδιάματα αλλά και προβληματισμό προκάλεσε στις ελληνικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών ένα συμβάν που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Ανατολική Τουρκία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Τουρκικός Στρατός προσδίδοντας υπόσταση στην απειλούμενη εισβολή στο Ιράκ για την «αποκατάσταση της τάξης» στο Κουρδιστάν είχε προχωρήσει στην προώθηση σε μεθοριακή περιοχή, πολύ κοντά στα σύνορα, περί των 100 αρμάτων μάχης M60A3. Οι Έλληνες επιτελείς όμως έμειναν.. «άφωνοι» όταν τις τελευταίες ημέρες 40 περίπου από τα άρματα μεταφέρθηκαν εκ νέου με αρματοφορείς πίσω στα στρατόπεδα που στάθμευαν γιατί….ακινητούσαν! Σύμφωνα με ειδικούς το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι οι δύο ή παραπάνω επιλαρχίες που διατάχθησαν να λάβουν μέρος στην επιχείρηση πολύ απλά δεν ….τόλμησαν να αναφέρουν στις ανώτερες διοικήσεις το πόσα άρματα τους ακινητούσαν, αλλά απλά εξετέλεσαν τη διαταγή. Όταν όμως τα άρματα έφθασαν στον τελικό προορισμό τους αποκαλύφθηκε η ακινησία τους και για αυτό το λόγο έγινε και η εκ νέου μεταφορά τους. Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν όμως και τον προβληματισμό τους γιατί αυτή η έλλειψη διαφάνειας είναι ένα φαινόμενο το οποίο μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί σε αυστηρά δομημένα διοικητικά συστήματα που προωθούν μηδενική ανοχή στο σφάλμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.