Ολοκλήρωση ανάπτυξης προηγμένου ΤΟΜΑ στη Νότιο Κορέα

Ολοκλήρωση ανάπτυξης προηγμένου ΤΟΜΑ στη Νότιο Κορέα

Το υπουργείο άμυνας της Νοτίου Κορέας, ανακοίνωσε στις 29 Ιουνίου 2007, ότι ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη ενός νέου προηγμένου ΤΟΜΑ, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει ελικόπτερα και ελικοφόρα αεροσκάφη που πετούν σε μικρό ύψος.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης του Κ21 (έτσι ονομάζεται το νέο κορεατικό ΤΟΜΑ) διήρκεσε εφτά χρόνια και συμμετείχαν σε αυτό περισσότερες από 10 εταιρείες. Τα κονδύλια δε που διατέθηκαν για την υλοποίησή του ανήλθαν σε 93 εκατομμύρια δολάρια (91 δισεκατομμύρια Won). Στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης του ΤΟΜΑ τύπου Κ21 κατασκευάστηκαν και δύο πρωτότυπα το 2005, τα οποία αξιοποιήθηκαν για την διεξαγωγή μίας πλήρους σειράς δοκιμών. Το βάρους 26 τόνων τεθωρακισμένο όχημα, έχει μεταφορική ικανότητα εννέα πλήρως εξοπλισμένων στρατιωτών, διαθέτει αυτοσταθεροποιούμενο πυργίσκο με πυροβόλο των 40 χιλιοστών, πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών και ειδικές υποδοχές για την εγκατάσταση εκτοξευτών αντιαρματικών πυραύλων. Έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά διάβασης υδάτινων κωλυμάτων και η μέγιστη ταχύτητά του ανέρχεται σε 70 χιλιόμετρα ανά ώρα και 7,8 χιλιόμετρα ανά ώρα στο νερό. Η έναρξη της μαζικής παραγωγικής διαδικασίας του νέου ΤΟΜΑ αναμένεται μέσα στο 2008, ενώ η προώθησή του σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ήδη ξεκινήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.