ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Παράδοση ολοκληρωμένου προσομοιωτή για το Littoral Combat Ship

Παράδοση ολοκληρωμένου προσομοιωτή για το Littoral Combat Ship

Η Lockheed Martin ανακοίνωσε πρόσφατα ότι παρέδωσε στο Αμερικανικό ναυτικό ένα ολοκληρωμένο σύστημα προσομοίωσης για την εκπαίδευση των πληρωμάτων των πλοίων μάχης παρακτίων LCS (Littoral Combat Ships).

Το σύστημα θα λειτουργεί στη ναυτική βάση του San Diego στην Καλιφόρνια. Το FSC-SSBT (Future Surface Combatant-Scalable Shore Based Trainer) όπως είναι η πλήρης ονομασία του συστήματος, έχει από τον περασμένο Μάιο αρχίσει να αξιοποιείται για την εκπαίδευση των πληρωμάτων που προορίζονται να επανδρώσουν τα LCS, σε ζητήματα συνδυασμένης αξιοποίησης των συστημάτων του σκάφους από τη γέφυρα, το κέντρο ελέγχου αποστολής (κέντρο πληροφοριών μάχης-ΚΠΜ) και άλλα τμήματα του, προς αντιμετώπιση απειλών αλλά και καταστάσεων ανάγκης υπό άκρως ρεαλιστικές συνθήκες. Τα τμήματα του πλοίου που αναπαριστώνται στον προσομοιωτή, απαρτίζονται από συστήματα και υποσυστήματα του εμπορίου, αλλά το λογισμικό λειτουργίας τους είναι ίδιο με αυτό που «αξιοποιούν» τα συστήματα στο πραγματικό σκάφος. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Κέντρο Ελέγχου Αποστολής του προσομοιωτή είναι πανομοιότυπο με αυτό του πραγματικού σκάφους, περιλαμβάνοντας τους ίδιους σταθμούς εργασίας με τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες. Σημειώνεται ότι η Lockheed Martin ανέλαβε την κατασκευή του συστήματος FSC-SSBT, υπογράφοντας συμβόλαιο ύψους έξι εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2006, ακριβώς πριν από ένα χρόνο δηλαδή. Το σύστημα παραδόθηκε στο Αμερικανικό Ναυτικό στις 27 του περασμένου Απριλίου και πέρασε με επιτυχία τους ελέγχους αποδοχής και παράδοσης του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.