ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Δοκιμαστική βολή Tomahawk Block IV από βρετανικό υποβρύχιο

Δοκιμαστική βολή Tomahawk Block IV από βρετανικό υποβρύχιο

Το υπουργείο άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε στις 3 Ιουλίου την εκτέλεση επιτυχούς δοκιμής πυραύλου οριζόντιας πλεύσης, μεγάλης ακτίνας τύπου Tomahawk Block IV από το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο HMS Trenchant εκτοπίσματος 5.200 τόνων.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από έναν από τους τορπιλοσωλήνες του υποβρυχίου και κατόπιν πέταξε πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα πριν χτυπήσει τον προκαθορισμένο στόχο της δοκιμής με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Κατά τη διάρκεια της διάρκειας 60 λεπτών πτήσης του προς το στόχο ο πύραυλος ανήλθε σε ύψη μέχρι και 10.000 πόδια και ανέπτυξε μέγιστη ταχύτητα 805 χιλιομέτρων ανά ώρα (500 περίπου μιλίων). Ο νέος Tomahawk Block IV ενσωματώνει δυνατότητα δορυφορικής επικοινωνίας, ενώ η εμβέλεια του είναι κατά ένα τρίτο αυξημένη σε σύγκριση με τις παλαιότερες εκδόσεις, φτάνοντας τα 1.609 χιλιόμετρα. Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία είχε υπογράψει συμβόλαιο ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια 64 πυραύλων του τύπου το 2003. Οι Tomahawk Block IV μπορούν να εκτοξευθούν από τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Trafalgar αλλά και από τα τέσσερα νέα υποβρύχια κλάσης Astute που θα ενταχθούν σε υπηρεσία περί τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε. Η κανονική ένταξη του Tomahawk Block IV σε υπηρεσία θα γίνει μέσα στο έτος 2008.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.