ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Έναρξη της παραγωγής του αισθητήρα IR του THAAD

Έναρξη της παραγωγής του αισθητήρα IR του THAAD

H βρετανική ΒΑΕ Systems υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο ύψους 62,3 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Lockheed Martin Corporation, αναλαμβάνοντας την παραγωγή του αισθητήρα του πυραύλου THAAD (Terminal High Altitude Area Defense).

Πρόκειται για ένα αισθητήρα υπερύθρων που χρησιμοποιείται για την καθοδήγηση του πυραύλου προς τον στόχο. Τα πρώτα ολοκληρωμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD θα ενταχθούν σε υπηρεσία κατά το έτος 2009 και θα μπορούν να αξιοποιηθούν επιχειρησιακά οπουδήποτε στον κόσμο μέσα στο 2010. Κύριος ανάδοχος του προγράμματος THAAD είναι η αμερικανική Lockheed Martin. H BAE systems άρχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης και κατασκευής αισθητήρων για πυραυλικά συστήματα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70 και πραγματοποίησε την πρώτη της επιτυχή δοκιμή καταστροφής βαλλιστικού πυραύλου το 1984. Το πρόγραμμα ανάπτυξης του αισθητήρα επίδειξης τεχνολογίας του THAAD ξεκίνησε το 1991 και το 1999 πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση του δύο επιτυχείς δοκιμές προσβολής βαλλιστικών πυραύλων. Η ανάπτυξη του αισθητήρα ξεκίνησε μέσα στο 2000 με την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου και πρόκειται να τερματιστεί μέσα στο 2007.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.