ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επιτυχής δοκιμή νέου πυροβόλου της οικογένειας Bushmaster

Επιτυχής δοκιμή νέου πυροβόλου της οικογένειας Bushmaster

Η αμερικανική Alliant Techsystems γνωστοποίησε πρόσφατα ότι πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμαστικές βολές με το νέο ελαφρύ πυροβόλο των 25 χιλιοστών που πλέον αποτελεί το νεότερο μέλος της επιτυχημένης οικογένειας των Bushmaster.

To νέο όπλο αναπτύχθηκε προκειμένου να αξιοποιηθεί σε συνδυασμό με το κλασικό πολυβόλο των 0.50 ιντσών και το βομβιδοβόλο των 40 χιλιοστών, αυξάνοντας την ευελιξία και την ισχύ πυρός των μονάδων του Αμερικανικού Στρατού. Το νέο όπλο έχει τη δυνατότητα να βάλει προγραμματιζόμενα εκρηκτικά βλήματα (PABM-Programmable Air Bursting Munition), ενώ τροφοδοτείται με πυρομαχικά από δύο ξεχωριστούς μηχανισμούς, παρέχοντας έτσι δυνατότητα στον χειριστή του με το γύρισμα ενός διακόπτη να επιλέγει ακαριαία το είδος του πυρομαχικού που θα χρησιμοποιήσει. Το μικρό βάρος του σε συνδυασμό με τις περιορισμένες του διαστάσεις το καθιστούν ιδανικό για χρήση από τεθωρακισμένα και μη οχήματα, ελικόπτερα και μικρά ή μεγάλα σκάφη επιφανείας. Από σχεδίασης δε, υπάρχει πρόβλεψη εγκατάστασή του σε ειδικό τηλεκατευθυνόμενο πυργίσκο για χρήση σε οχήματα MRAP.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.