Παγκόσμια είδηση η τραγωδία στην Αίγινα – Ακόμα ψάχνουν για νεκρούς στον βυθό – Φωτό από τα συντρίμμια – Κτύπημα στον τουρισμό

Παγκόσμια είδηση η τραγωδία στην Αίγινα – Ακόμα ψάχνουν για νεκρούς στον βυθό – Φωτό από τα συντρίμμια – Κτύπημα στον τουρισμό

Ενα ακόμα κτύπημα στον ελληνικό τουρισμό που φέτος περνάει μια δύσκολη χρονιά, επέφερε η τραγωδία στο νησί της Αίγινας με τους τέσσερις νεκρούς,,τους επτά αγνοούμενους και τους δέκα τραυματίες απόρροια της σύγκρουσης ταχύπλοου με μικρό τουριστικό σκάφος ανοιχτά της Πέρδικας, στο στενό με τη Μονή: Τα μεγαλύτερα ξένα ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση διεκτραγωδώντας την ασφάλεια της θαλασσίας κυκλοφορίας στην χώρα.

Μερικά λεπτά μετά την γνωστοποίηση του τραγικού περιστατικού το Sky News ανέβασε την είδηση στο λογαριασμό του στο Twitter, ενώ λίγο αργότερα την είδηση μετέδωσαν και ο Guardian, το Express.co.uk, η Daily Mirror και η Sun στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως και αμερικανικά ΜΜΕ, αλλά και γερμανικά, γαλλικά κλπ.. 

Δείτε τα tweets:

 

Περίπου στη 1 το μεσημέρι ένα οκτάμετρο ταχύπλοο κρουίζερ, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα τουριστικό σκάφος που μετέφερε τουρίστες από την Πέρδικα στο νησάκι της Μονής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών οι περίπου 20 επιβάτες του μικρού τουριστικού έπεσαν στη θάλασσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τεσσέρις νεκροί και δέκα τραυματίες εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

Νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδί 9 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ένα κοριτσάκι 6 με 7 χρονών το οποίο μεταφέρεται με άλλο ιδιωτικό παραπλέον σκάφος στην Αίγινα, ενώ σε έναν ακόμη άνδρα, περίπου 40 ετών του γίνονται συνεχώς τεχνιτές αναπνοές. 

Στο Κέντρο Υγείας Αίγινας έχουν μεταφερθεί περίπου 10 τραυματίες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας από τους επιβάτες που ακρωτηριάστηκε και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τεσσέρις νεκροί και τρεις τραυματίες εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Στο λιμάνι της Πέρδικας έχουν μεταφερθεί τμήματα του τουριστικού σκάφους που κόπηκε στα δύο όταν το εμβόλισε ταχύπλοο.

Ανάμεσα στα συντρίμμια που δεν βυθίστηκαν είναι τμήματα από το κουβούκλιο, όπου βρισκόταν ο άτυχος καπετάνιος, το τμήμα με την τζαμαρία προφανώς μπροστά από την τιμονιέρα, καθώς και άλλα μικρότερα τμήματα της λάντζας.    

Από την εικόνα που παρουσιάζουν τα κομμάτια που έχουν μεταφερθεί στη στεριά, φαίνεται πως το ταχύπλοο χτύπησε με πολύ μεγάλη ταχύτητα το τουριστικό σκάφος.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.