ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άσυλο στη Φινλανδία ζητά η Οικογένεια του Τσετσένου Aslan Maskhadov

Επίσημες πηγές προσκείμενες στην προεδρία της Φινλανδίας επιβεβαίωσαν το αίτημα της χήρας και των παιδιών του δολοφονηθέντος από τους Ρώσους τον Μάρτιο του 2005, ηγέτη των Τσετσένων αυτονομιστών Aslan Maskhadov για παροχή πολιτικού ασύλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με δηλώσεις του Isa Akhyadov, μεταξύ των συντονιστών του World Chechen Congress, ενός οργανισμού της Τσετσενικής Διασποράς, η οικογένεια του θανόντα Τσετσένου ηγέτη αισθάνεται πλέον ότι απειλείται στο Μπακού όπου διαμένει εδώ και περίπου 2 χρόνια., τονίζοντας μάλιστα ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχουν χαρακτηρίσει ως πρόσφυγες το σύνολο της οικογενείας Maskhadov κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες χορήγησης του ασύλου. Αν και η Φινλανδική κυβέρνηση δεν αποκάλυψε τις προθέσεις της γύρω από το ζήτημα, η διαφαινόμενη σκλήρυνση της αζερικής στάσης απέναντι στην οικογένεια του Maskhadov «προδίδει» ένα ακόμη σημείο της μερικής μεταστροφής της αζερικής εξωτερικής πολιτικής προς μια περισσότερο «φιλορωσική» στάση ύστερα από τα επεισόδια «επαναστατικής» υφής που συγκλόνισαν τη χώρα κατά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.