ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Active Endeavour: Πλοία του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν καταπλεύσει πολεμικά πλοία κρατών-μελών του  ΝΑΤΟ (αρμάδα SNMG2), στην οποία συμμετέχουν έξι πλοία ένα εκ των οποίων είναι η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Η ΝΑΤΟϊκή αρμάδα εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης ACTIVE ENDEAVOUR που στόχο έχει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με τη διενέργεια νηοψιών σε ύποπτα πλοία για μεταφορά υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής WMS (Weapons of Mass Destruction).
Επικεφαλής της αποστολής είναι η ισπανική φρεγάτα Blas de lazo, ενώ συμμετέχουν άλλες δύο φρεγάτες, η ολλανδική HNLMS Willem van der Zaan και η τουρκική TCG Gediz, το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Nottingham και το γερμανικό πλοίο γενικής υποστηρίξεως Rhoen. Το ελληνικό πλοίο αναμένεται να αντικατασταθεί από την φρεγάτα «Σπέτσες».Επικεφαλής της αρμάδας, που αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Δευτέρα 15 Μαΐου, είναι ο Ισπανός ναύαρχος Teodoro Lopez Calderon. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στη Σούδα αναμένεται να καταπλεύσει την ερχόμενη εβδομάδα ρωσική φρεγάτα όπου θα συμμετάσχει σε ασκήσεις με τις ναυτικές μονάδες του ΝΑΤΟ. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το ΝΤΟ απέσυρε το ενδιαφέρον επέκτασης της επιχείρησης ACTIVE ENDEAVOUR στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Στο τεύχος της «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα υπάρχει ανάλυση του Λουκά Δημάκα σχετικά με την εμβάθυνση της συνεργασίας της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και είδηση που αναφέρεται στις σκέψεις του ΝΑΤΟ για την επέκταση ης επιχείρησης στη μαύρη Θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.