ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Εθνοφυλακή αναλαμβάνει τη φρούρηση των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού

Η Εθνοφυλακή αναλαμβάνει τη φρούρηση των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού

Η ενίσχυση της στρατιωτικής προστασίας των αμερικανικών συνόρων με το Μεξικό μέσω της οικοδόμησης τείχους και της φρούρησής του από χιλιάδες μέλη της Εθνοφυλακής (National Reserve Guards), βρίσκεται στο επίκεντρο συνολικού μεταναστευτικού νομοσχεδίου που έχει την υποστήριξη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μπιλ Φριστ (Τέξας) σε συνέντευξη του προς το δίκτυο CNN ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει ένθερμα τα σχέδια του προέδρου Μπους για την προσωρινή στελέχωση των μεθοριακών φυλάκων με 5.000-10.000 άνδρες των δυνάμεων της Εθνοφυλακής, που όμως αποτελεί παράλληλα τη σημαντικότερη δεξαμενή άντλησης εφεδρειών και του αμερικανού Στρατού. Αν και το μέτρο αυτό εμφανίζεται ως προσωρινό έως την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού -γεγονός που θα αυξήσει τον προϋπολογισμό για τη μεθοριακή ασφάλεια στα 12 δις δολάρια την τελευταία διετία- οι επικριτές του σχεδίου υπογραμμίζουν ότι η χρησιμοποίηση δυνάμεων της Εθνοφυλακής στην Καλιφόρνια, τη Νεβάδα και το Τέξας θα μειώσει την ικανότητα άντλησης εφεδρειών του αμερικανικού Στρατού στο Ιράκ και το Αφγανιστάν,  δυσχεραίνοντας παράλληλα την αποστολή ανοικοδόμησης των πληγέντων πολιτειών από τις καταστροφές των κυκλώνων Κατρίνα και Ρίτα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.