H Thales επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Ρωσία

H Thales επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Ρωσία

Η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τη σχεδίαση και ανάπτυξη πλήρους ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρονικών πτήσης (avionics) μεταξύ της γαλλικής Thales και των ρωσικών ZAO Transas και Mil Moscow Helicopter Plant JSC ανακοινώθηκε στις 17 Μαΐου.

Η συμφωνία αφορά το σύστημα ηλεκτρονικών πτήσης του νέας γενιάς ρωσικού πολλαπλών αποστολών ελικοπτέρου MI38. Η ανάπτυξη του αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Ρωσικού ομοσπονδιακού προγράμματος για την έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της αεροπορίας την περίοδο 2002-2015. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η Thales θα συνεισφέρει την εμπειρία στον τομέα ηλεκτρονικών πτήσης ελικοπτέρων από προγράμματα όπως το ευρωπαϊκό επιθετικό ελικόπτερο Tiger, το ευρωπαϊκό μέσο μεταφορικό NH-90, και το αμερικανικό Sikorsky S76D, καθώς επίσης και στους τομείς συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και διαδικασιών διεθνούς πιστοποίησης. Η παράδοση του πρώτου MI38 προγραμματίζεται για το 2008. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση προγραμμάτων όπως το Sukhoi 30, το MiG AT και το Sukhoi RRJ , η εν λόγω συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη δημιουργία μακρόχρονων συνεταιριστικών συνεργασιών της Thales με τη ρωσική αεροδιαστημική βιομηχανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.