ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυξημένη Αντιτρομοκρατική Συνεργασία ΗΠΑ-Αυστραλίας

Αυξημένη Αντιτρομοκρατική Συνεργασία ΗΠΑ-Αυστραλίας

Μία νέα συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Αυστραλίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για στενότερη συνεργασία στην ανταλλαγή και κοινή αξιοποίηση πληροφοριών, και τη συνεργασία σε ερευνητικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον  Thomas O’Connell(αριστερά στη συνημμένη φωτογραφία) βοηθό υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ  για ειδικές επιχειρήσεις και συγκρούσεις χαμηλής πυκνότητας και τον Peter Shergold (δεξιά στη φωτογραφία) υπουργό επικρατείας της Αυστραλίας. Η συμφηνία με τη μορφή μνημονίου λκατανόησης (MOU: Memorandum of Understanding) διαμορφώνει το θεσμικό πλαίσιο για την από κοινού ανάληψη του κόστους συνδυασμένων ερευνητικών πρωτοβουλιών σε ποικίλους τεχνολογικούς και επιχειρησιακές τομείς. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η αναγνώριση και εντοπισμός τρομοκρατών, η προσπάθεια παραπλάνησης τους όσον αφορά τους στόχους τους, η αδρανοποίηση του εξοπλισμού τους, κ.λ.π. Η διμερής συμφωνία είναι παρόμοια με άλλες που έχουν ήδη υπογράψει οι ΗΠΑ με τη Βρετανία, το Ισραήλ, τον Καναδά και τη Σιγκαπούρη. Επιπλέον η συμφωνία αναδεικνύει τη στενότατη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον πόλεμο κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας και ταυτόχρονα παρέχει στις ΗΠΑ τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις εκτεταμένες δυνατότητες της Αυστραλίας σε τεχνολογία, ειδικές επιχειρήσεις και συλλογή πληροφοριών. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.