ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΙΡΑΝ: Θνησιγενείς ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες…

ΙΡΑΝ: Θνησιγενείς ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού και ευρωπαϊκού τύπου η υπό σχεδιασμό ευρωπαϊκή διαμεσολαβητική πρόταση προς το Ιράν συμπεριλαμβάνει την δέσμευση των δυτικών κρατών να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης μέσω της κατασκευής ενός αντιδραστήρα ελαφρού ύδατος (light water reactor).

Ο αντιδραστήρας ελαφρού ύδατος απαιτεί την επεξεργασία εμπλουτισμένου ουρανίου αλλά υπό την προτεινόμενη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) το Ιράν θα υποχρεούται να επιστρέψει το παρεχόμενο από την Ε.Ε. ουράνιο μετά την χρήση του. Με αυτό τον τρόπο οι τεχνικοί σύμβουλοι της Ε.Ε. εκτιμούν ότι τα υπο-παράγωγα του αντιδραστήρα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επανεπεξεργασία που θα επιτρέψει τον εμπλουτισμό ουρανίου στο επίπεδο που απαιτείται για την παραγωγή πυρηνικών όπλων (100%). Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές σε τι είδους αντίμετρα είναι διατεθειμένη να προβεί η Ε.Ε. καθώς όπως φαίνεται η πρότασή της απορρίπτεται από την Τεχεράνη. Επίσης, κάποιος αξιωματούχος θα πρέπει να εξηγήσει σε τι διαφέρει επί της ουσίας η ευρωπαϊκή πρόταση από την ήδη υπάρχουσα ρωσική πρόταση περί εξ’ αποστάσεως εμπλουτισμού ουρανίου, που έχει ήδη απορριφθεί από το Ιράν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.