ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κλιμάκωση των συγκρούσεων στο Νότιο Αφγανιστάν

Κλιμάκωση των συγκρούσεων στο Νότιο Αφγανιστάν

Περισσότερα από 40 ήταν τα θύματα σφοδρής μάχης που διεξήχθη στην επαρχία του Νοτίου Αφγανιστάν, Χελμάντ, όπου είναι ανεπτυγμένες ισχυρές Βρετανικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσουν την αντίσταση των ανταρτών Ταλιμπάν.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη το απόγευμα και διήρκεσαν μέχρι σήμερα το πρωί. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έχασαν τη ζωή του 13 Αφγανοί αστυνομικοί και περί τους 30 αντάρτες Ταλιμπάν. Βίαια περιστατικά και συγκρούσεις σημειώθηκαν και στην πόλη Κανταχάρ με αποτέλεσμα το θάνατο 18 μαχητών Ταλιμπάν και μίας Καναδής στρατιωτικού, της Νικολά Γκοντάρ, που συνιστά την πρώτη γυναικεία απώλεια για τις καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο θάνατός της σημειώθηκε ενώ το καναδικό Κοινοβούλιο, συζητούσε και με οριακή πλειοψηφία (149 υπέρ, 145 εναντίον) τελικώς ενέκρινε, την επέκταση της πολεμικής αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στο Αφγανιστάν (δύναμη 2.300 στρατιωτών) μέχρι το 2009. Στις συγκρούσεις στην πόλη Κανταχάρ συνελήφθηκαν 26 αντάρτες Ταλιμπάν. Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στην επαρχία Χεράτ. Αφγανός αντάρτης οδήγησε το αυτοκίνητό του που ήταν φορτωμένο εκρηκτικά εναντίον πομπής αυτοκινήτων (κομβόι) των αμερικανικών δυνάμεων με αποτέλεσμα το θάνατο του βομβιστή και ενός Αμερικανού πολίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.