ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χωρίζονται οικογένειες στην μέση λόγω του εμπάργκο στο Κατάρ

Χωρίζονται οικογένειες στην μέση λόγω του εμπάργκο στο Κατάρ

Εκτός από τις οικονομικές και εμπορικές επιπτώσεις, η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το πλούσιο εμιράτο ότι προσφέρει την στήριξή του σε τρομοκρατικές οργανώσεις, είχε και επιπτώσεις σε ανθρώπινο επίπεδο.

Πολλές οικογένειες χωρίζονται τώρα, όπως καταγγέλλουν πολίτες που προέρχονται από τις χώρες του Κόλπου, στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, καθώς οι χώρες αυτές έχουν μεταξύ τους αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με συγγένειες και γάμους.

Οι αραβικές χώρες, που ξεκίνησαν την εκστρατεία κατά της Ντόχα, κάλεσαν όσους από τους πολίτες τους ζουν στο Κατάρ να επιστρέψουν άμεσα, προειδοποιώντάς τους πως θα τους αφαιρεθεί η ιθαγένεια, αν δεν υπακούσουν.

Ο οικονομολόγος Φαράζ Αλ Μοχάμαντ από το Κατάρ, δήλωσε στην Hurriyet: «Το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία έκλεισε τα σύνορα και επέβαλε οικονομικό εμπάργκο δεν μας ενοχλεί, αφού έχουμε πηγές να προμηθευτούμε τρόφιμα και άλλα είδη. Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ο χωρισμός των οικογενειών. Το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, συνδέονται με φυλές, συγγένειες και γάμους. Η περιοχή του Κόλπου ήταν μια μεγάλη οικογένεια χωρισμένη σε έξι κράτη και τώρα διαλύθηκε».

Ο ίδιος, δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να βλέπει τις ανιψιές του στο Μπαχρέιν αλλά και τα εγγόνια του, που ζουν Ντουμπάι. Ο Χασάν Αλ Μοχάμαντ, συνταξιούχος στρατιωτικός, ανέφερε στην Hurriyet, ότι η σύζυγός του, που κατάγεται από Μπαχρέιν είναι αναγκασμένη να επιστρέψει στην χώρα της και να αφήσει πίσω της τον ίδιο και τα τέσσερα παιδιά τους, που είναι πολίτες του Κατάρ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Παρασκευή, η Διεθνής Αμνηστία άσκησε κριτική στα μέτρα εναντίον του Κατάρ, τονίζοντας ότι διέλυσε οικογένειες και κατέστρεψε την ευημερία πολλών ανθρώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.