Συμπληρωματική απολογία την ερχόμενη Τετάρτη του αγγειοχειρούργου – Το αίτημα της δικηγόρου

Συμπληρωματική απολογία την ερχόμενη Τετάρτη του αγγειοχειρούργου – Το αίτημα της δικηγόρου

Την ερχόμενη Τετάρτη καλείται για συμπληρωματική απολογία στην ανακρίτρια μετά το αίτημα που υπέβαλλε. Ο αγγειοχειρούργος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για την δολοφονία της άτυχης μεσίτριας μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο σε ώρα γενικής εφημερίας.

Ο αγγειοχειρούργος αρχικά είχε υποστηρίξει πως κάποιος τον έχει «παγιδεύσει», πως δεν συνάντησε ποτέ το μοιραίο απόγευμα την αδικοχαμένη Ντιάνα, ενώ δεν δίστασε να προτρέψει τις αρχές να ψάξουν στο ευρύτερο συγγενικό και φιλικό περιβάλλον τις 36χρονης για να βρουν τον δολοφόνο, φωτογραφίζοντας ακόμη και τον σύζυγο της 36χρονης.

Υπό το βάρος των νέων στοιχείων τα οποία έχουν επισυναφθεί στη δικογραφία και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στον αγγειοχειρούργο, ο ίδιος μέσω της δικηγόρου του παραδέχτηκε πως όχι μόνο συνάντησε την άτυχη Ντιάνα το επίμαχο απόγευμα, αλλά και πως ο θάνατός της οφείλεται σε ιατρικό λάθος, κατά την διάρκεια επέμβασης που της έκανε ο ίδιος. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά η συνήγορος υπεράσπισης του αγγειοχειρούργου «Του έμεινε στα χέρια».

Η δικηγόρος του συζύγου της αδικοχαμένης Ντιάνας, Κυριακή Πακιρτζίδου αναμένεται να υποβάλλει αίτημα για αναπαράσταση του εγκλήματος. «Μετά την έκδοση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με το οποίο απερρίφθη η προσφυγή του κατηγορουμένου η δικογραφία επέστρεψε στην κυρία ανακρίτρια η οποία τις επόμενες ημέρες θα ορίσει τον χρόνο όπου θα ληφθεί η συμπληρωματική απολογία από τον κατηγορούμενο ικανοποιώντας το αίτημά του να καταθέσει εκ νέου την εκδοχή του πια για τον θάνατο της Ντιάνας. Μετά την αρχική άρνησή του ότι δεν την συνάντησε ότι ο δολοφόνος είναι ο σύζυγος, μετά την κατάθεση αιτήσεως τριών σελίδων όπου παρακινούσε την κυρία ανακρίτρια να προβεί σε πλείστες ανακριτικές πράξεις για διερεύνηση του κινητού τηλεφώνου του συζύγου , το οποίο θεωρεί ως πρώτο ύποπτο, ξαφνικά έχει θυμηθεί ότι συνάντησε την Ντιάνα και θέλει να κληθεί για να απολογηθεί εκ νέου. Η οικογένεια και συγκεκριμένα ο σύζυγος που έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, θα υποβάλλει αίτημα για αναπαράσταση του εγκλήματος. Θέλουμε να δούμε την διαδρομή του πτώματος, την προσπάθεια που έκανε ένας ειδικευόμενος γιατρός μέσα σε ένα νοσοκομείο με ενεργό εφημερία να σβήσει τα ίχνη και τα αποτυπώματα ενός στυγερού εγκλήματος».

Ένα από τα νέα στοιχεία είναι τα αποτελέσματα του DNA καθώς όπως προκύπτει από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης , βρέθηκαν ίχνη της Ντιάνας τόσο στο πατάκι θέσεως του οδηγού του αυτοκινήτου του αγγειοχειρούργου, όσο και στο πορτμπαγκάζ. Τις λεπτομέρειες αυτές που προκύπτουν από το DNA , είχε προσπαθήσει να αντικρούσει ο κατηγορούμενος λέγοντας μέσω της δικηγόρου του πως «το DNA στο πορτπαγκάζ δεν μας ενοχλεί, γιατί είχε αφήσει την τσάντα της η Ντιάνα, μία φορά που είχε ανέβει στο αυτοκίνητο».
Την ίδια ώρα κατάθεση φοιτητή της Ιατρικής «καίει» τον αγγειοχειρουργό, αφού όπως κατέθεσε το μοιραίο απόγευμα είδε τον αγγειοχειρούργο να μεταφέρει ένα κάδο γενικής χρήσεως και να είναι ιδρωμένος. Μάλιστα όταν ο φοιτητής ρώτησε τον 38χρονο που πήγαινε τον κάδο, εκείνος αποκρίθηκε πως το πήγαινε «στο μπλε κτίριο για να καθαρίσει ένα εφημερείο».

Ο 38χρονος αγγειοχειρούργος είχε υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών μέσα στο οποίο αναφέρεται πως ο 38χρονος αγγειοχειρούργος τέλεσε την ανθρωποκτονία της Ντιάνας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και στην συνέχεια προσπάθησε να κρύψει όλα τα στοιχεία που θα τον ενοχοποιούσαν. Όπως αναφέρεται ο 38χρονος αγγειοχειρούργος με βάση τα ενοχοποιητικά στοιχεία, είναι πιθανό να διαπράξει νέο έγκλημα αν αφεθεί ελεύθερος. Από τα στοιχεία που παρατίθενται μέσα στο βούλευμα προκύπτει πως ο 38χρονος αγγειοχειρούργος με απόλυτη ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα και την εμπιστοσύνη της Ντιάνας την παγίδευσε.

«Ενόψει των προεκτεθέντων, υφίστανται σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου για τις αποδιδόμενες σε αυτόν αξιόποινες πράξεις και δη το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που ενδιαφέρει εν προκειμένω ως προς το ζήτημα της προσωρινής του κράτησης, από δε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών, όπως αυτά ανωτέρω περιγράφονται (εκμετάλλευση της επαγγελματικής του ιδιότητας και της εμπιστοσύνης του θύματος προς παγίδευση του , χρήση αναισθητικού, ψύχραιμη αναμονή και σχεδιασμός των περαιτέρω κινήσεων του, επιστάμενη προσπάθεια κατασκευής ευνοϊκών αποδεικτικών στοιχείων και αντίστοιχα απόκρυψης ενοχοποιητικών , έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς την αξία της ανθρώπινης ζωής αλλά και προς το ανθρώπινο πρόσωπο ακόμη και μετά τον θάνατό του), καταδεικνύεται ότι αν αφεθεί ελεύθερος έστω και με περιοριστικούς όρους είναι σφόδρα πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα».

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο βούλευμα από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως μετά τις 17:44 το μοιραίο απόγευμα , ο αγγειοχειρούργος συνάντησε την άτυχη Ντιάνα μητέρα τριών παιδιών μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και την οδήγησε σε ένα γραφείο που είχε παραχωρηθεί στους ειδικευόμενους για να ξεκουράζονται. Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ειδικευόμενος γιατρός, είχε φροντίσει να προμηθευτεί τα αναισθητικά που χορήγησε στο θύμα του. Στην συνέχεια γύρω στις 9 το βράδυ αφαίρεσε την ζωή της 36χρονης, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. «σε ιδιαίτερο χώρο του νοσοκομείου και ειδικότερα σε γραφείο πέμπτου του ορόφου του Ά κτηρίου όπου υπήρχε δωμάτιο με αριθμό 505 , το οποίο έφερε πληροφοριακή πινακίδα που έγραφε «Γραφείο Διευθυντή» και το οποίο είχε διατεθεί προς ανάπαυση των ειδικευόμενων ιατρών της Έ Χειρουργικής Κλινικής που εκτελούσαν εφημερίες. Εκεί σε μη διακριβωθείσα επακριβώς ώρα αλλά πάντως έως τις 21:00 (πιθανότατα αρκετά πιο πριν) ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αφαίρεσε την ζωή της, αφού προηγουμένως χορήγησε σε αυτήν φαρμακευτική ουσία προποφόλη, την οποία είχε προμηθευτεί και διατηρούσε στην κατοχή του με άγνωστο τρόπο (εκμεταλλευόμενος προφανώς την ιδιότητά του ως ειδικευόμενου ιατρού του Νοσοκομείου».

Μεταξύ άλλων στο βούλευμα αναφέρεται και το χρονικό που ο αγγειοχειρούργος μετέφερε το όχημά του από τον εξωτερικό χώρο στάθμευσης στον πάρκινγκ του νοσοκομείου με σκοπό να μεταφέρει την άτυχη γυναίκα . Ο ίδιος ωστόσο όπως υποστήριξε αρχικά πήγε το αυτοκίνητό του στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό να μεταφέρει άπλυτα ρούχα, μία κίνηση που χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητη. «Από την ενέργειά του να μεταφέρει το όχημά του από τον εξωτερικό χώρο στάθμευσης στον εσωτερικό χώρο του νοσοκομείου (αυτό βέβαια ήταν αναγκαίο προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά του θύματος, διαφορετικά η ενέργεια αυτή είναι πλήρως αδικαιολόγητη , ο δε ισχυρισμός του ότι ήθελε δήθεν να μεταφέρει άπλυτα ρούχα και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι το λιγότερο μη πειστικός»

Επίσης από στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο αγγειοχειρούργος συνάντησε το θύμα, το θανάτωσε και στην συνέχεια σχεδίαζε περαιτέρω τις ενέργειές του για να «καλύψει» το έγκλημα.

Από την ιατροδικαστική έκθεση που αναφέρεται στο βούλευμα η ιατροδικαστής εντόπισε στο άψυχο κορμί της Ντιάνας εκδορές που έγιναν όσο η μεσίτρια ήταν εν ζωή . Γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι εκδορές στο κορμί της Ντιάνας να μην έγιναν την ώρα που πέταξε το άψυχο κορμί της, αλλά να προήλθαν από την προσπάθεια του αγγειοχειρούργου να φορτώσει στο αυτοκίνητό του την 36χρονη, μη έχοντας αντιληφθεί πως είναι ακόμη ζωντανή». «Το πτώμα έφερε εκδορές με μακροσκοπικούς χαρακτήρες τριβής της δεξιάς ωμοπλατιαίας χώρας, των γλουτιαίων χωρών και της οπίσθιας επιφάνειας του αριστερού μηρού , καθώς και εκδορά του δεξιού ριζομηρίου που προκλήθηκαν στο σώμα εν ζωή. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι οι εν λόγω σωματικές κακώσεις προκλήθηκαν στο σημείο απόρριψης του πτώματος (αντίθετα μπορεί να επήλθαν κατά την προσπάθεια του κατηγορουμένου να φορτώσει το θύμα στο όχημά του , μη έχοντας αντιληφθεί ότι αυτό ήταν ακόμη ζωντανό».

Μάλιστα η κίνησή του να στείλει αρκετές ώρες μετά από το προγραμματισμένο ραντεβού που είχε με την 36χρονη, στις εννέα περίπου το βράδυ, μήνυμα στο facebook και να την ρωτήσει «γιατί δεν ήρθε και αν είναι όλα καλά » , την στιγμή που στην απολογία του είχε υποστηρίξει πως η Ντιάνα τον είχε ενημερώσει γύρω στις έξι παρά τέταρτο πως της έτυχε κάτι έκτακτο και έφυγε, δηλώνει την προσπάθεια του να κατασκευάσει αποδεικτικά στοιχεία για να συγκαλύψει το έγκλημά του. «Από την άτυχη και άκρως ενοχοποιητική για αυτόν «έμπνευση» του προσφεύγοντος –κατηγορουμένου περί ώρα 20:44 να αποστείλει μέσω του κινητού του και της εφαρμογής επικοινωνίας messenger στο θύμα μήνυμα ρωτώντας το δήθεν «γιατί δεν ήρθε» και «αν ήταν όλα καλά» , τη στιγμή που ο ίδιος στην απολογία του αναφέρει ότι σε συνομιλία τους μέσω κινητού τηλεφώνου στις 17:44 που ανέφερε ότι της συνέβη κάτι απρόοπτο και χρειάστηκε να φύγει (είναι έκδηλη εδώ η προσπάθειά του να «κατασκευάσει» αποδεικτικά στοιχεία, προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες του για το έγκλημα που διέπραξε)»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τονίζεται πως οι κινήσεις του κατηγορούμενου και του θύματος μετά την έξοδο από το νοσοκομείο συμπίπτουν τοπικά και χρονικά, από τις συσκευές τις κινητής τηλεφωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.