Οι δράστες παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας με κατηγορίες για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ώρα που η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς προειδοποιούσε για την τεράστια περιβαλλοντική ζημιά που προκαλεί στη χλωρίδα του Γράμμου η ανεξέλεγκτη συλλογή σπάνιων βοτάνων και φυτών, άλλοι δυο δυο Αλβανοί συλλαμβάνονταν σε περιοχή της Φλώρινας ενώ μάζευαν παράνομα τσάι του βουνού.

Οι μη νόμιμοι μετανάστες ηλικίας 25 και 62 χρόνων εντοπίστηκαν από άνδρες του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης σε μια δασική περιοχή του Δήμου Πρεσπών να ξεριζώνουν και να έχουν μαζέψει σε δυο τσουβάλια οκτώ κιλά και 150 γραμμάρια τσάι του βουνού. Το βότανο κατασχέθηκε, ενώ οι δράστες παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας με κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα και παράβαση της δασικής νομοθεσίας.

Τις τελευταίες 20 ημέρες, οι αστυνομικές δυνάμεις της Φλώρινας και της Καστοριάς έχουν συλλάβει επτά Αλβανούς που είχαν περάσει λαθραία τη μεθόριο και είχαν συλλέξει περισσότερα από 200 κιλά τσαγιού και άλλων φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων από την Πρέσπα ως την περιοχή του Γράμμου.

Πιο… «πεζή» ήταν η κλοπή που διέπραξε ένας άλλος Αλβανός στο Διακοπτό Αιγιαλείας. Ο 51χρονος αλλοδαπός τρύπωσε μέσα στη νύχτα στο αγρόκτημα μιας γυναίκας και άρπαξε 150 κιλά… λεμόνια! Όμως, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ τα κλεμμένα προϊόντα αποδόθηκαν στην αγρότισσα.