O Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προσφεύγει στο ΣΤε: «Άδικη και παράλογη» η απόφαση για τις 32 Κυριακές

O Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προσφεύγει στο ΣΤε: «Άδικη και παράλογη» η απόφαση για τις 32 Κυριακές

«Άδικη και παράλογη» χαρακτηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) την Κοινή Υπουργική Απόφαση που επιτρέπει προαιρετικά τη λειτουργία εμπορικών επιχειρήσεων 32 Κυριακές τον χρόνο, σε συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Ο εμπορικός κόσμος της πόλης προτίθεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ακύρωση της άδικης και παράλογης υπουργικής απόφασης, προσφεύγοντας, για μία ακόμη φορά, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σε καμία περίπτωση δεν θα προτρέψει τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας να λειτουργήσουν πέραν των ήδη θεσμοθετημένων Κυριακών», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΣΘ, ο οποίος διαφωνεί με το γεγονός ότι ο νομοθέτης συμπεριέλαβε το εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης στις αμιγώς τουριστικές περιοχές της χώρας.

Σχολιάζοντας την ΚΥΑ, ο Σύλλογος τονίζει ότι αυτό που λείπει σήμερα από την αγορά δεν είναι οι ώρες λειτουργίας, αλλά η αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές, εκτιμά ότι μόνο οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από τη λειτουργία των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο και αναρωτιέται εάν θα εξυπηρετούσε τον ιδιωτικό τομέα και γενικότερα τους πολίτες και επισκέπτες αυτής της χώρας να λειτουργούν τις αντίστοιχες Κυριακές και υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ανάπτυξη για όλους αυτούς που ονειρεύονται ως μοχλό της τις Κυριακές θα έρθει από την ενεργοποίηση των τραπεζών που έως σήμερα μόνο ανακεφαλαιοποιούνται, χωρίς να βρίσκουν διέξοδο στη ρευστότητα των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις, καθημερινά, να συνθλίβονται από έλλειψη κεφαλαίων», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΣΘ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.