ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Στελέχη του ΕΟΠΠΥ για τις πληρωμές στα αναλώσιμα προϊόντα

Στελέχη του ΕΟΠΠΥ για τις πληρωμές στα αναλώσιμα προϊόντα

Στελέχη του ΕΟΠΠΥ, τα οποία μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας να προχωρήσει σε αναστολή πίστωσης προς τον ΕΟΠΠΥ από την 1η Αυγούστου, παραδέχτηκαν ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές φαρμακοποιών για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, ωστόσο δεν διευκρίνισαν πως θα λυθεί το πρόβλημα. Αντιθέτως, ανέφεραν ότι η κατάσταση με τα αναλώσιμα αναμένεται να ομαλοποιηθεί πλήρως τον Οκτώβριο και από εκεί και πέρα οι πληρωμές θα γίνονται εντός του προβλεπόμενου τριμήνου.

Τονίζουν, επίσης, ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο εφαρμογής του νέου συστήματος εκκαθάρισης δαπανών (δειγματοληψία και ψηφιακός έλεγχος των παραστατικών), όπου αναδεικνύονται προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Πάντως, οι φαρμακοποιοί έχουν δηλώσει ότι, εάν ο οργανισμός δεν τους εξοφλήσει για όσα έχουν χορηγήσει στους ασφαλισμένους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, τότε θα γίνει η αναστολή της πίστωσης για σκευάσματα ειδικής διατροφής, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος ο ΕΟΠΥΥ πλήρωνε με το λεγόμενο πρόχειρο λογιστικό, δηλαδή πλήρωνε προκαταβολικά τα χρήματα μέχρι να γίνει ο έλεγχος, κάτι το οποίο έχει σταματήσει, αφού οι δαπάνες για αναλώσιμα εντάχθηκαν στο νέο σύστημα τελικής εκκαθάρισης.

Όπως αναφέρουν στελέχη του ΕΟΠΥΥ, ο έλεγχος είναι εξονυχιστικός και μάλιστα έχουν εντοπισθεί παραβάσεις που ζημιώνουν τον Οργανισμό και έχουν αποσταλεί στην Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ).

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν έχει εκκαθαριστεί περίπου το 75% των υποβολών (σχεδόν 100% της περιφέρειας και το 50% Θεσσαλονίκης και Αττικής). Διευκρινίζουν ότι η καθυστέρηση στις πληρωμές αφορά μόνο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και όχι τα φάρμακα, για τα οποία, όπως αναφέρουν, υπάρχει σημαντική βελτίωση στον χρόνο αποπληρωμής τους από τον οργανισμό προς τα φαρμακεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.