ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Γερμανοί θέλουν κι άλλα τζαμιά στην Αττική: Για να ζήσει και η Αθήνα νύκτες «Κολωνίας»

Οι Γερμανοί θέλουν κι άλλα τζαμιά στην Αττική: Για να ζήσει και η Αθήνα νύκτες «Κολωνίας»

Σε ανταπόκρισή της με τίτλο «Στο υπόγειο για προσευχή» η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου υπενθυμίζει ότι η Γερμανία θέλει να επηρεάσει άμεσα το θέμα χτισίματος τζαμιού στην Αθήνα.

Δέιτε παρακάτω το δημοσίευμα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εδώ και σχεδόν 200 χρόνια, από τότε δηλαδή που οι Έλληνες απελευθερώθηκαν από τον οθωμανικό ζυγό, στην Αθήνα δεν χτίστηκε πλέον κανένα τζαμί. Όλες οι προσπάθειες για την ανέγερση ενός τεμένους αποτύγχαναν. Οι ιστορικές ευαισθησίες ήταν έντονες. Η δυσπιστία έναντι των Τούρκων, και κατ’ επέκταση έναντι όλων των μουσουλμάνων, ήταν βαθιά. Την πιο λυσσαλέα αντίσταση προέβαλλε η ορθόδοξη εκκλησία. Η καμπή ήρθε το 2006, μετά και από πιέσεις της ΕΕ. Το κοινοβούλιο πήρε την απόφαση. Οι μουσουλμάνοι της Αθήνας θα αποκτούσαν το τζαμί τους.
Αυτά το 2006. Το τζαμί στον Βοτανικό όμως έχει μόνο θεμελιωθεί. Η ανέγερση καθυστερεί για χίλιους δυο λόγους. Η κρίση και οι αλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, οι εναλλασσόμενοι αρμόδιοι υπουργοί, οι ενστάσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, οι προσφυγές στη δικαιοσύνη, οι αντιδράσεις ακραίων μειοψηφιών. Ακόμα και σήμερα λειτουργούν στην Αθήνα πάνω από 100 ανεπίσημα τζαμιά σε υπόγεια και πίσω αυλές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.