ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το φονικό ξέσπασμα του εγκέλαδου «χτυπά» και την Αλικαρνασσό- 70 τραυματίες και ζημιές (φωτό, βίντεο)

Το φονικό ξέσπασμα του εγκέλαδου «χτυπά» και την Αλικαρνασσό- 70 τραυματίες και ζημιές (φωτό, βίντεο)

Τα πρώτα ντοκουμέντα από την Κω πραγματικά συγκλονίζουν, ενώ εξίσου απίστευτο και τρομακτικό είναι το οπτικοακουστικό υλικό, από τα Μικρασιατικά παράλια, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο έπειτα από το φονικό σεισμό που ταρακούνησε Ελλάδα και Τουρκία.

Οι εικόνες είναι από την Αλικαρνασσό, όπου είναι εμφανής ο πανικός στους Τούρκους πολίτες την ώρα του μεγάλου σεισμού.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιοχές της Αλικαρνασσού και της Κνίδου, αμφότερες στην περιφέρεια της Μούγλας.

Η κυβερνήτης της περιφέρειας Μούγλας είπε ότι προς το παρόν έχουν αναφερθεί μόνο μικροί τραυματισμοί.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της Μούγλας ανέφερε ότι υπήρξαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού είπε ότι αναφέρθηκαν μικρές ρωγμές σε παλιά κτίρια.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία σεισμών EMSC προειδοποίησε για μικρό τσουνάμι, τα τουρκικά ΜΜΕ πάντως επικαλέστηκαν δηλώσεις αξιωματούχους που θεωρούν πιθανότερη τη δημιουργία μεγάλων κυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στην Αλικαρνασσό (Bodrum), περίπου 20 στην πόλη Ντάτσα, ενώ μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου ακολούθησαν κάπου 50 μετασεισμοί.

Στο βίντεο που ακολουθεί, γίνεται φανερό το χάος που προκλήθηκε από το ξέσπασμα του εγκέλαδου, αλλά και ο πανικός των ανθρώπων.

Ζημιές προκλήθηκαν ακόμη σε ελλιμενισμένα σκάφη, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, ουδείς διανυκτέρευσε εντός της οικίας του, υπό το φόβο ισχυρών μετασεισμών.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.